A fűben, szénában mennyi kalória van?
Az állatok anyagcseréje közel sem úgy működik, mnit az embereké.
Nem véletlen, hogy egy pitbull mondjuk egyszer eszik egy nap és még is tiszta szálkás és csupa izom.
A ló sem eszik húst. Még is tiszta ér és izom.
Elég merész összehasonlítani az ember szervezetét egy lóéval :)
Kevés, ezért kell nagy mennyiség belőle. Egyszer rákerestem, hogy mennyi kell nekik naponta, de már nem emlékszem a részletekre, főleg, hogy nem is kizárólag füvet kapnak. Nyilván jóval több kalóriára van szükségük, mint nekünk. Ők is melegvérű, energiaigényes emlősök, de jóval nagyobbak (a hüllőknek nagyon kevés kalória kell, cserébe hidegvérűek s hidegben nem aktívak. valamit valamiért).
A makrotápanyagok érdekesek, mert ugye, fehérje az kell, ők sem tudják másból létrehozni. A növényekben van fehérje, nagy mennyiségű növényben elég sok is. Némelyik ember is komoly fehérjebevitelt hoz össze még gyümölcsből is, csak az rengeteg kalóriát jelent (aktív élet kell hozzá) s fogalmam sincs az aminosavak helyzetéről ilyen esetben.
S ne feledjük el, hogy egészen más mennyiségű kalóriát jelenthet ugyanaz az étel két különböző emlősnek. A kérődzők azt is meg tudják emészteni, amit mi nem.
Ezzel együtt sajna nem tudom a makrotápanyag értékeit a szénának egy ló vagy bármely más állat esetében... De a fű vagy falevélevő állatoknak sokat kell enniük. Akinél a mennyiség sem OK, valamelyik pandánál ez van, nem tudom, mindnél-e, az roppant lassan tud csak fejlődni élete elején, mert az anya nagyon lassan tud termelni megfelelő, zsíros tejet a kicsi növekedéséhez. Az nagyon energiaigényes ám s némi falevél, fakéreg kevés hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!