Mit gondoltok a pizza fogyókúráról? Hatásos lehet?
" olyan embernek, aki esdig gyorskaján, kenyéren, péksütin élt, zöldséget, főtt ételt szinte soha nem evett,"
Nos, a fogyókúra első lépése, hogy gyökeresen változtatsz az étkezési szokásaidon.
Tessék enni egészséges főt kajákat, zöldségeket.
Tapasztalatból mondom:
Én is gyorskaján, mekin, kebabon, péksütiken éltem.
Másfél hónapja fogyózom. A gyorskaja, meki, kebab, péksütik kilőve. Jobban mondva a másfél hónap alatt eddig 2x ettem a mekiben csirkés szendvicset (mayo csirke) és egyszer ettem kebabot úgy, hogy a pitát nem ettem meg. Viszont változatosan eszek csirkét, halat, lazacot, zöldségeket többféleképpen elkészítve. Eddig fogytam 11 kilót. Persze sportolni is kell mellé. Szóval az aki régen megevett ebédre egy teljes pizzát (és én megtudtam enni) az nem fogja tudni megoldani, hogy 1 napban nem eszik semmit csak 1 pizzát elosztva. 3 nap és sírni fogsz az éhségtől. A pizza bár nagyon finom, de nem laktató, és nincs benne semmi tápanyag..
Jó kis hiszti, amit kiváltottál itt az emberekből.:) Simán le lehet fogyni egy ilyen diétával, az egyetlen probléma, amit az egy-két értelmesebb válaszoló is megemlített, hogy rendes fehérjebevitel híján el fog fogyni az izomzatod. Ettől viszont radikálisan csökkenni fog az alapanyagcseréd, ami azt jelenti, hogy vagy egész hátralévő életedben koplalnod kell (és mellette rohadt gyenge leszel), vagy elkerülhetetlenül vissza fogsz hízni.
Ha mindenáron gyorskajával akarsz lefogyni, a legjobban a dupla húsos gyrosszal jársz. A pizzánál, ami szinte kizárólag szénhidrát, gyakorlatilag bármi jobb.
Krisz85, a kolbász és szalonna pont remek fogyásra... Sokak szerint egészséges is. Én nem tudom, de jó forrásból tuti sokkal megfelelőbb, mint a civilizált ember özön szénhidrátra és különféle ipari vicek-vacakja.
Nos, csatlakozom azokhoz, akik szerint ha már ennyi elszántság szorul az emberbe, akkor csinálhatja kevésbé mazochistán is... Habár tuti van ember, aki akkora pizzafüggő, hogy még ez a legélvezetesebb számára.
De azért pizza legyen a talpán, ami megfelelő összetételt ad, azt hiszem. 700 kcal pizzában tuti nincs elég fehérje... Bár az úgyis masszív koplalás, rá lehet ütni egypár tojást :) De akkor már miért nem tojás és zöldség eleve a menü... OK, van, aki pizzarajongó...
Egyes emberek valamiért szeretik az egy ételre kihegyezett fogyókúrákat... Mondjuk a tojásböjt egész bájos (a tojásdiéta nem, túl sok szénhidrát és sok napban túl kevés tojás van benne, s koplalós is), bár azzal is vannak fenntartásaim.
Hatásos-e? Mivel koplalós, szinte mindenki gyorsan fogyna vele, igen. Részben izomból, persze, több okból is. Normális ember éhes lenne mellette. Én speciális eset vagyok, valószínűleg egyszerre sem laknék jól vele. Az inzulincibáló dolgokkal nekem eleve nehéz, de ezzel azért sokan így vagyunk.
Sokkal egészségesebb, térfogatosabb, laktatóbb ételeket lehet enni fogyáskor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!