Akiknek már sikerült lefogyniuk azok minden nap mérték magukat és ha igen akkor minden nap le és fel ingadozott a súlyuk?
Mindennap célszerű mérni, de mindig ugyanakkor, mondjuk reggel WC után.
Nem megy vissza, viszont naponta akár 1-2 kg is ingadozhat, ami a víz. Nyáron 38 fokban simán lehet inni 4L vizet, ami 4kg.
(Szerintem)
Sport nélkül tartósan lefogyni nem lehet.
Nem a zsírégetés miatt kell sportolni, hanem a glikogén kiürítés miatt, és akkor utána bármit lehet enni, mert vissza kell tölteni az izmokba a cukrot, az izomvesztés elkerülése miatt.
A zsírbomlás a sport alatt csak mellékhatás, még ha ez is a fő cél.
Minél lassabban fogy valaki, annál tartósabb az eredmény. Mondom, szerintem.
Reggelente érdemes mérni, akkor mindig kevesebb.
Ilyen melegben attól is függ, hogy mennyi folyadékot fogyasztasz! 3liter víz fogyasztása nincs meg 35-40 fokos melegben, akkor az bizony súly hiányként fog jelentkezni. Ha egyik nap légkondis helyen vagy, majd másnap napozol, és ugyan annyi vizet pótolsz, akkor a 2kg ingadozás simán meglátszik!
De van, hogy 2kg-t kakkantok egy rostosabb táplálkozás után.
No meg én nem csak diétáztam. hanem edzettem is mellé és nem éheztettem magam, inkább napi 5-6szor ettem keveset. Így, amikor abba hagytam és nem figyeltem rá, akkor sem jött vissza több, mint fél évig semmi.
Én is minden nap ugyan abban az időpontban kb mérem magam.
Felébredek elmegyek pisilni, ilyenkor sosincs nagy dolog.
Nem eszek vagy iszok semmit előtte , pucéron mérem magam átlagba ugyan azon a szőnyeg mintán ahol szoktam.
Esetleg annyiban tér el a dolog hogy valamikor fél 6-kor ébredek valamikor meg csak fél 8-kor.
De nem hinném hogy az a 2 óra alatt távozna el 30 dkg.
Folytatom a kalória számolást és a tornát hátha idővel lemennek a felesleges kilók.
Én ahogy elkezdtem mozogni (heti 4 kocogás + súlyzós edzés kb. egy órában hétköznaponként, hétvégén egyszer 30-50 km biciklizés), illetve nem drasztikusan, de elkezdtem figyelni az étkezésemre. Pl. a cukrot, fehér lisztet kiiktatni az étrendemből. Nem hogy nem fogytam kilókban, hanem egyenesen híztam.
Centikben látszik és sokkal jobban érzem magamat a bőrömben, feszesebb vagyok minden irányban, a mérleg mégis többet mutat. Szerintem ez csalóka. Én a centinek hiszek, nem a mérlegnek. Hiába ment fel 2-3 kg-mal a testsúlyom, egyszerűen sokkal nagyobb az önbizalmam, jobban érzem magamat a bőrömben, mert igenis látszik az eredmény. :)
Vezesd be a centizést is! Csípő, derék, fenék, akár comb méréssel heti egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!