Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit rontok el nap, mint nap,...

Mit rontok el nap, mint nap, hogy nem fogyok ilyen étrend mellett?

Figyelt kérdés

Ezt ettem például ma:

reggeli:28g teljes kiőrlésű tönkölybúzakenyér,10 gramm vaj,30 gramm pulykavirsli,150 gramm paradicsom,150 gramm uborka.

Ebéd:400 gramm húsleves tészta nélkül,150 gramm székelykáposzta.

Vacsora:70 gramm tojásrántotta,200 gramm paradicsom.

Étkezések között pedig megettem majdnem egy kiló görögdinnyét.Ja és még plusz 2 teáskanálnyi vaníliás fagyi,kb 10-15 gramm.

Minden napom hasonló,grillezett sovány húsokat szoktam még gyakran enni köret nélkül,zöldséggel.

Napi 30-40 percet szobabiciklizek,10-13 km-t.Ezt szeretnem növelni,de ennyit is alig bírok,teljesen leizzadok már az első 10 percben.

A reggelim tudom,hogy nem a legjobb,de 6-kor kell ennem,mert korán indulok dolgozni és a zabkásától például hányingerem lett (néha ettől is van).

Nem tudom,hogy mit csinálhatnék még,teljesen lemondtam az édességekről,ami nálam nagy szó,mert minden nap ettem csokit vagy bármit.De ugyanannyi kiló vagyok most is,mint mikor este 9-kor még javában rágcsáltam.

2015. júl. 20. 21:03
1 2
 11/15 Krisz85 ***** válasza:

na akkor reagálok, mert úgy látom van mire:

Krisz85, hajmeresztő dolgokat írsz... Kerüli a szénhidrátot? :D Egy kiló dinnye, kis fagyi, viszonylag sok zöldség (bár lowcarb), kenyér... Oké, átlag alatti szénhidrátbevitele van, ami nagyon helyes, de kerülni nem így kerüli az ember :D

azért tegyünk különbséget szénhidrát és szénhidrát között, nem mindegy ugyanis, hogy az fruktózból származik-e vagy mondjuk sima kristálycukorból /szacharóz / vagy éppen gabonából / rizs, tészta stb/ a minőség a lényeg, szóval igen, kerüli a /jó minőségű/ szénhidrátot

Nem kell pár óránként enni, akinek napi egyszer esik jól, az sem csinálja rosszul, amennyiben megfelelő az összmennyiség. Rengetegen élnek s fogynak így s megvannak a pozitív hatásai.

ezt nagyon de nagyon rosszul tudod, egyrészt az anyagcserét pörgeti a 3 óránkénti evés, már önnmagában és van még pár trükk, itt a videó, nézd vigig és majd rájössz, de ezt máshol is olvashatod :

https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ

abszolúte nem elég hogy az összmennyiség elég-e, az időzítés is fontos, mondok egy példát: ha neked 2600 kcal a napi energiaszükségleted és ezt megeszed reggelire, és a nap többi részén nem eszel, szerinted mi történik? /válasz a videóban/

sarkosítom a dolgot, de nem véletlenül

Mi a baj a zsírral? Esszenciális, laktat, finom, állítólag reggel enni kéne, az epe miatt... Ebben nem hiszek, sokakhoz hasonlóan sosem eszem reggel, mert nem vagyok éhes és pokolian rossz, ha reggelizek, szeretem jóllakottan és viszonylag energikusan megélni a délelőttöt. Kinek hogy esik jól, ugye.

--

ki mondtad hogy baj van a zsírral? a rossz zsírral van a gond? reggelizni pedig kéne, de mind1, jó mondjuk én 10-15 órát is edzem egy héten, más ligában játszunk,

A tésztával van pár gond. Glutén és szénhidrátbomba, ez utóbbi nem mindenkinek gond, nekem speciel nem jó.

-- most ez egy példa volt, ez lehetne barna rizs, basmati burgonya, édesburgonya stb, ne ezen akadj fenn, nem vagyok glután érzékeny és mivel állóképességi sportot űzök 400 g ch-tól is fogyok naponta, mert már annyira nagy az energialeadásom

S én igazán nem vagyok a cukor mellett, évek óta elhagytam, de a 10g fagyijában levő pár gramm cukor azért nem a világ vége. Oké, ideálisabb kihagyni, de nyár van, s aki eleve nem nagyon szénhidrátszegényen eszik, annak nem sokat kavar be egy PICI cukor, hacsak nem érzékeny rá nagyon, biztos van olyan ember.

- ezzel sem értek egyet, ha tisztában lennél bizonyos biológiai folyamatokkal hogy akár egy db kockacukor inzulin és hormon szinten mit indít el egy egészséges emberben akkor másképp vélekednél erről is

Sárgáját kidobni??? Eleve ételt kidobni elég csúnya dolog, de pont az egyik legtápanyagdúsabb finomságot?

- igen, és a zsír és koleszterintartalmával is tisztában vagy? fogyni akarunk, hahóóó, kerüljük a telített zsírokat, mert hiába a tiszta szénhidrát, megakadályozza hogy a megfelelő glikogén bejusson az izomsejtekbe, a telítetlen esszenciális zsírok ezt nem teszik, na a sárgája nem az! ezért kell belőle egy is bőven elég, vannak benne tápanyagok ezért is fontos azért bevinni de egy 5 tojásos rántottába is elég 1!

Mondjuk én napi 8 sárgája alatt meg se állok, s inkább fehérjéből eszem kevesebbet, persze azt sem dobom ki.

Amúgy az se értéktelen cucc :) De a sárgája tápanyagdúsabb s laktató is. Oké, a legtöbben nem abból fedezik a fehérjét, de napi pár tojás nem rossz ötlet szokott lenni.

- na akkor ezt sem csinálod okosan, majd pár év múlva nézess koleszterint a vérvételen

2015. júl. 21. 16:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, tudom, mit csinálok, elég sokan vannak hasonló étrenden, mint én és nagyon, nagyon sokat magam is utánaolvastam. Semmi gond nincs napi 10 tojással sem. Az étrendem pont jó hatású a koleszterinre.

Én ugyan nem edzek sokat, de aki igen, azok között is számosan vannak, aki napi egyszer esznek és jobban bírják az állóképességi sportokat, mint a szénhidrátevők, hisz nem kell közben enniük. Nincs ám gond azzal, ha valaki többször eszik vagy sok szénhidrátot eszik, sokaknak beválik az is. Mindenki egyen úgy, ahogy az a testéhez passzol.

A telített zsírnak a híre sokkal rosszabb, mint ő maga, nekem elég meggyőző ama sok embernek a példája, akik állati étrenden éltek évtizedekig s az egészségük csak javult (persze ez nehéz, akárcsak a veganizmus, érteni kell hozzá, hogy minden fontos tápanyagot bevigyen az ember).

Mi történik, ha reggel betolok 2600 kcalt? Kissé bizarr, mivel nem tudok reggelizni, némi erőltetéssel járna, de zsírból azért nem nagy térfogat, lemenne. Kissé határeset, lenyomna a délelőttre (150g zsírnál több egyben már érezhető, bár léehet, hogy most már az is megy... azért sokkal kevésbé nyom le, mint a szénhidrát :)), de utána aznap már jóllakott lennék. De ha választhatok, délben nyomom le a 2600 kcalt, na az közel tökéletes lenne (bár nem fogynék vele), csak szénhidrát legyen benne igen kevés.

Aki nem bír reggelizni 2600 kcalt, az ne tegye :D Akinek az jó és az az egyetlen étkezése, az tegye azt. Szabadságában áll.

Többnyire az egyszer evők inkább este esznek, persze nem mind. Ha én egyszer eszem, az mindig egy kései (s picit széthúzott) ebéd. Klasszisokkal jobb, mint 3 étkezés, a reggeli pedig az egyik legrosszabb, ami táplálkozás terén történhet velem, sok-sok év tapasztalata ez.

A kérdező pedig nem kerüli a jó minőségű szénhidrátot, sok zöldséget eszik :)

Az igaz, hogy rossz minőségű is akad a napjában, glutén és cukor, de nem valami sok, ne legyünk már ilyen szőrözősek, nem mindenki hajlandó mindent megtenni az egészséges táplálkozásért (én se, de azért majdnem mindent, tudtommal nagyon nehéz egészségesebben enni, mint én most, ha elég zöldséget eszem. rengeteg táplálékcsoportot kizártam, de megmaradt, ami kell s számos ember tapasztalata s a tudományosabb megközelítés is azt mutatja, hogy a választott életmódom igen jó. fogyásra pedig különösen kiváló, rengetegen látványosan fogynak eme telített zsírokban gazdag étrenden. Igaz, csak kalóriadeficitben, ami nem csoda, deficitben cukrosan is fogynék. Van, akinél bekavarhat, úgy tudom.)

2015. júl. 21. 17:27
 13/15 anonim ***** válasza:
Azt elfeledtem írni, hogy egyetértek, az időzítés nagyon fontos. Ezért eszem először 2-kor, a párom pedig 8-kor, ki-ki a saját ritmusa szerint. Elműködnék úgy is, hogy már 11-kor eszem, de fogyni nehezen menne úgy, sokkal kényelmesebb is így. Miért is erőltetnék rá magamra valamit, ami nekem nem jó? Én nem vagyok rugalmas ebben, nekem délután kell ennem, különben gond van. A páromnak pedig reggel, különben nem működik. Figyeljünk a testünkre, s tegyünk úgy, ahogy neki jó. Mások fix elképzeléseit követni sokkal rosszabb, főleg, hogy a kísérletek s az elméletek sem támasztják alá, hogy pl. reggelizni kell.
2015. júl. 21. 17:30
 14/15 A kérdező kommentje:

Ez kb 1100 kalória egy napra,amit eszek.

Ha nem reggelizek,akkor rosszul vagyok a tömegközlekedési eszközökön munkába menet.Sok dolgot kipróbáltam és eddig ez megy le a legkönnyebben reggelente.Később ha akarnék se tudnék enni,mert a munkahelyemen ez megoldható.

A másik gond,hogy sok dolgot nem szeretek.A tejtermékek közül például csak a vaj és egy-két sajt,ami szóba jöhet nálam.Túró és hasonlók,na azoktól rosszul vagyok.

Köszönöm a sok választ,de ha nem nagy gond,akkor légyszi írjátok már le konkrétan,hogy mikor mit kellene ennem és hogy hány gramm fehérje,szénhidrát és zsír legyen a napi adag.

173 cm vagyok és 63 kg.5 kg lenne a cél.Előre is köszönöm.

2015. júl. 21. 22:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem mondtál le az édességről, hisz ettél fagyit. Azt töröld az étrendedből. Reggelire megengedhetsz magadnak egy kis lekvárt a pirítósodon, és ez az egy szelet legyen az egyetlen kenyérféle amit egy nap megeszel. (ne grammozgass) A székelykáposzta felejtős. Helyette nyers savanyúkáposzta a jó. Még a görögdinnye és a pulykavirsli szúrja a szemem.. a dinnye finom és egészséges, de fogyózásnál inkàbb hagyjuk. A pulykavirsli helyett csirkemellsonka kellett volna vagy tojás (vagy a kettő együtt).
2015. júl. 25. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!