Akinek 160 ch diétát kell tartani inzulin rezisztencia miatt kell számolni vagy csak elég odafigyelni mit eszik?
A szervezetnek nincs szüksége cukorra, sőt, szénhidrátbevitelre sem. Ez egyszerű tény, a makrotápanyagok közül csak 2 esszenciális van, a szénhidrát nem az. Én is eszem, nem arról van szó, de szó sincs róla, hogy elengedhetetlen lenne. S inkább a 120g és az 50g egy természetes határ, a 120-ról már meg nem mondom, mi, az 50g vagy valamivel alatta mintha az agy glükózszükséglete lenne, amit mindenképpen igényel, s van, aki szerint ezt jobb szénhidrátként bevinni, hogy ne a testnek kelljen fehérjéből átalakítani. De ha nem kap ennyit, megteszi, a testi sejtek pedig átállnak zsírra.
De nem kell idáig elmenni, csak éppen nem igaz, hogy napi többször folyton elég szénhidrátosan kell enni.
6 szelet (126 g) Tesco Volkorn Toast 286 Kcal
3 adag (150 g) Tesco csirkemell sonka 158 kcal
1 dkg Trappista sajt 38 kcal
1 adag (210 g) Sült csirkecomb (alsó, felső, bőrével) 494 kcal
1 szelet (70 g) Fehér kenyér 189 kcal
60 gramm Tejbe zabkása fahéjjal.saját 67 kcal
Szia! én ma a fentieket ettem. Nem mondom, hogy ez pl. egy tökéletes étrend, mert nem az, mert nyilván a csirkét bőre nélkül kellene enni, meg nem mértem le, tehát ez saccolt érték, a fehér kenyér is, a zabkása kb. jó lesz, mert azt lemértem "nyers" állapotában.
De van, hogy kevesebb kenyeret eszek reggelre, akkor tízóraira egy joghurt, vagy kefír, vettem zabkorpát, azt is beleteszem. Gyümölcs uzsira, vagy este 2 tojásból tükörtojás, vagy szintén egy joghurt. Nekem is figyelnem kell a GI-re, mert nagy valószínűséggel nálam is IR lesz (most megyek vérvételre a héten), de pl. holnap barnarizst viszek resztelt csirkemájjal. Nem sokat, de nyilván kell valamennyit enni. Eszek mogyorót, vagy diákcsemegét is, max 20-30 gramm, nem sok, de azzal "nasizok".
Csak azért írtam le, hogy legyen viszonyítási alapod. A fenti adatokkal kb. 98 gramm szénhidrátot ettem ma. Szerintem ez egy teljesen tartható szám. Amíg én is a CH-t számoltam, szinte mindig túlléptem a keretet, mióta a kalóriára is odafigyelek, hogy inkább magasabb fehérjetartalmú ételeket egyek, mint pl. tojás, túró, csirke, hal, úgy a CH is lejjebb ment :) Én pl. grahamm kenyeret eszek, na nem azért, mert finomabb, mint a bajor rozskenyér, hanem mert meg tudom nézni, mennyi CH vagy Kcal van benne, jobban nyomon tudom követni. Kornspitz reggelire 1 db mondjuk, sovány sonkával, sok zöldséggel, nem tudom egy pékségben kaphatóban mennyi van, de reggelire pont jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!