Akinek 160 ch diétát kell tartani inzulin rezisztencia miatt kell számolni vagy csak elég odafigyelni mit eszik?
Nagyon egyszerüen tudod kontollálni: a kalóriabázis.hu-n ha beírod, hogy mit és mennyit ettél, akkor megkapod a CH-értékeket is - nemcsak kalóriákat lehet vele számolni.
A 160-as CH nem problémás, könnyen lehet tartani, ha kicsit doafigyelsz és megtanulod, hogy miböl lehet többet, miböl kevesebbet enni.
A kcalt akkor érdemes figyelni, ha a súlyoddal is baj van (az orvos szerint!). A ch-t meg így tudod ellenörizni, de azt neked kell tudni, hogy mi az, amit meg birsz enni és mit nem.
Elvileg nem fontos a számolás, ha az egy szelet kenyérrel beleférsz, de nagyon sok mindenki csomó mást is fogyaszt, ami nem optimális ilyen esetben, pl alevesekbe, fözelékekbe tett lisztes sürítés, teába/kávéba tett cukor, üdítö, gyümölcslé cukortartalma - ezt pl teljesen ki lehet hagyni, és még néhány egyéb hasonló dolog.
Az említett oldalon be tudod írni az öszes hozzávalót mennyiség szerint, és így a valós értéket kapod, amennyiben tényleg beírsz minden apróságot.
Nem muszáj számolni. Én vigyáznék, hogy ne egyek sok szénhidrátot (160g számomra elképesztően sok, nem mondom, meg tudom csinálni, de naponta azért nem esne jól, ha pedig cukorbeteg lennék, különösen nem ennék sok szénhidrátot, bár tudom, az a trend és orvosi javaslat, de engem az egészségem jobban érdekel s nem logikus azt ennem, amit nem tudok kezelni) s számolás nélkül sem lenne gond.
Ha valaki hasonlóan eszik mindennap, akkor sem muszáj számolni. S van, aki egyszerűen nem eszik oly ételt, ami nemcsak nyomokban tartalmaz szénhidrátot, neki sem kell számolni, úgyis 10g alatt marad. 160 g rengeteg, ha nem eszel semmilyen szénhidrátbombát. Az én szénhidrátforrásom zöldség, kis gyümölcs, olajos mag, kakaópor... Ezekkel nehéz véletlenül egészen magasra menni.
Én is 160g CH-t eszem már évek óta, pont inzulinrezisztencia miatt. Én nem mondanám neked, hogy nem kell számolni, már csak azért sem, mert pl. a gyümölccsel nagyon könnyen el lehet szállni.
Nagyon fontos lenne, hogy napi 5ször egyél, és nem 3szor.
nagyjából így lenne jó a napod:
reggeli 6dkg kenyér+felvágott+sajt+zöldség
tízórai: pár db keksz vagy joghurt cukor nélkül
ebéd: hús, zöldségfélék, levesek.. a köretet számolni kell, és nem elhagyni, tésztára odafigyelni. (rizs 7dkg nyersen, krumplit 20dkg főzve)
uzsonna: gyümölcs
vacsora: 6dkg kenyér+ ami reggel + 2 dl tej vagy gyümölcslé
Ez egy elég vázlatos étrend, ha gondolod küldök neked privátban részletest. Én voltam dietetikusnál, ha szeretnél meggyógyulni, akkor meg kell tanulni a diétát. Én betartottam, és sikerült meggyógyulnom, de azóta is tartom, sőt életem végéig tartom majd, hogy ne legyek újra beteg.
Nem olyan nagy ördöngősség, és érdemes rendesen csinálni, mert ha már vannak IR tüneteid, akkor tudod, hogy nem jó velük együtt élni. Meg lehet gyógyulni, és akkor nem leszünk cukorbetegek 10 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!