Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Egy púpos evőkanál zabpehely...

Egy púpos evőkanál zabpehely hány gramm körül mozoghat?

Figyelt kérdés

2015. máj. 26. 18:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Tuti leírták már. Itt vannak alant a kapcsolódó kérdések... Én, aki nem értek a zabpehelyhez, de mást már sokszor mértem, azt gondolom, 2 deka körül lehet, attól függ, mennyire púpos az amúgy standard méretű, 15 ml-es kanál (s annak a standard kanálnak az alakja se mindegy, nekem van félgömb és fél ellipszoid is).

Megmérjem? Ma még úgysem mozogtam szinte semmit, legalább újra lelépcsőzök a konyhába :)

Bár elveimmel kicsit ellenkezik a keresni is lusták támogatása.

2015. máj. 26. 18:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem vagyok lusta, csak nincs itthon mérlegem.

Bár ettől függetlenül próbálkoztam, volt egy 250 grammos zabpelyhem és három részre osztottam, így az 83 g. Így evőkanálra is kiszámoltam, de ugye ez nem mérlegpontos. Azért vagyok kíváncsi.

2015. máj. 26. 18:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Bár tényleg, ezer féle kanálforma, kanálmélység létezik.

Akkor inkább arra lennék kíváncsi, reggelire ~80 gramm zabpehely sok?

Mert meg tudom enni, és szerintem nem sok. De mivel fogyókúrázni akarok, szeretném tudni mi számít soknak.

2015. máj. 26. 18:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Kis mazsolával, és mézzel szoktam enni, hogy legyen íze.
2015. máj. 26. 18:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem a legnagyobb kanállal mérve 13 g.
2015. máj. 26. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!