Van köztetek olyan aki úgy fogyott le hogy mellette nem sportolt soha életében?
Én fogytam egyszer így 10 kg-t fél év alatt (190 cm, 92->82 kg), de sztem ez alkati dolog is. Amúgy nem is direkt diétáztam, csak anyám már nem főzött rám, meg nem zabáltam össze-vissza, meg este kevesebbet ettem, és elhagytam este a szénhidrátot.
a barátnőm azt csinálta, hogy
- kevesebb cukrot/cukrosat fogyasztott (kevés csoki, teába, kávéba nem tettem cukrot, max tejet, nincs sütike, semmi kóla, vagy ice tea, stb.), ez sztem nem olyan vészes;
- szétválasztotta a kajáját (csak napon belül) h mit eszel mikor, pl: reggel szénhidrát, v gyümölcs, v zabpehely joghurttal, tízóraira vmi joghurt, vagy gyümölcs (csak ne ugyanazt, mint reggel), ebédre tészta (barna) vmi szósszal, pl pesto, uzsira gyümölcs v kefír (ha lehet ne ugyanazt mint délelőtt, és estére hús (főleg fehér hús, vagy hal, akkora szelet, mint a tenyered ujjak nélkül zöldséggel, köret nélkül, kb 7 óra körül, utána meg nem evett, minden étkezésnél kicsi adagokban
- sok folyadék (mentes víz)
- no alkohol :(((
- kenyér helyett fekete kenyér (nem a barna, hanem a kockaforma tökfekete), tésztából, rizsből is barna, nem túlfőzve
- heti egy nap lehetett "bűnözni", amikor ezeket megszeged
kb ezek voltak (ő is fogyott kb 10 kg-t). Az a normális, ha havonta 2 kg-t fogysz, akkor nem marad kinyúlva a bőröd.
Ajánlom figyelmedbe a Diéta és fitness magazint, abban van egy rakás ilyen recept, h ne mindig ugyanazt egyed. Meg aztán főzni kell folyton.
30 kilót azzal fogytam, hogy nem tömtem magam tele, inkább 7X ettem egy nap, de keveset és változatosan.
Meg többet sétáltam.
Két év múlva megint meghúsosodtam, akkor 15 kilót kellett leadom. Állómunka, havi 250 óra. Még meg is izmosodtam.
Terhes lettem, végig evészavaraim voltak, szülés után 13kilóval kevesebb voltam, mint az átlagsúlyom.
Szia!
Alkatilag különbözőek vagyunk, van akinek ez működik, valakinek amaz. Ha már a kérdést felteszed, akkor lehetséges, hogy neked igen.
Nekem működik. Nem sportolok, bár tény, hogy kertészkedek, rendezem a háziállatokat, takarítok, azért ez a 2-3 óra könnyű fizikai munka is éget kalóriát, ráadásul a friss levegőn, ahol jóval dúsabb az oxigén, mint egy edzőteremben, vagy az aszfalton futáshoz. Ha egyedül vagyok otthon, majdnem napi szinten ha szól a zene, akkor vagy táncolok rá, vagy ugrálok - de nem sokat - nem esek túlzásba. Ezt arra mondtam, hogy ha nem is sport, de valamennyit majdnem mindenki mozog : )
Én A-s vércsoportú vagyok, a gyomrom, ha nem eszem nem termel felesleges savat, akár teljes nap ellenék úgy, hogy nem eszem semmit.
Nekem az almaecet vált be. Reggel amikor felkelek, 3dl vízbe ( nálunk ásványvíz minőségű a csapvíz ) teszek egy löttyintésnyi ( kb egy evőkanál) almaecetet. Ezt megiszom. Ha nem szoktál hozzá, először fura lehet. Én nagyon szeretem. Van mindig kint nekem víz, folyamatosan iszom, mindig teszek bele almaecetet. Kb 10-11 kor leszek először éhes, akkor ha van itthon gyümölcs ( banán, alma, körte - mikor mi ), akkor azt eszem, ha nincs, akkor főtt vagy sült tojást ( vannak tyúkjaim ), vagy túrót (ezt is én csinálom ; ).
Szóval valami könnyű fehérjét. A feldolgozott hentesáru, készételek tabu (amúgy sem veszek soha, a hús olcsóbb, és jobb minőségű ételt lehet belőle készíteni). Ha nassolhatnékom támadna, arra van egy doboz, amiben van mindenféle dió, mogyoró, aszalt gyümölcs - pár (néha jópár ) szemet eszem belőle és kész. Nap közben összesen 2-3 liter vizet iszom meg, nem szándékosan, hanem mert igénylem. Ha ennyit iszom, mindegy az, hogy étkezés előtt pont nem ittam, mert folyamatosan iszom ezt az almaecetes vizet. Főétel általában valamilyen húsétel, pl szoktam venni csirkemellet, azt összevágom, bepácolom, és pl almával, mazsolával sütöm meg, úgy a köret is oké. A vacsi is könnyű fehérje, pl sajt.
Ha összeszámolnám, hogy hány kalória, nem hiszem, hogy 1000 fölé menne, de nem számolom.
Nemrégen kezdtem újra ezt a táplálkozást ( soha többé nem hagyom abba!) - az első héten még ettem kenyeret, meg csokit is, a második héten viszont már nem is kívántam - a csokit sem! Két napja kezdetett meg egy tábla csokit a férjem, egy kockát ettem, nem kellett több.
És így kb heti 2-3 kiló garantáltan megy le rólam, hozzáteszem, hogy mindenhonnan!!! nem csak a csipő, derék, de comb és fenék is. Persze figyelj oda arra, hogy hány kg-t akarsz lefogyni, mert ha 10 fölött, akkor pár hét után igényelni fogod a mozgást : )
Vérnyomásod jobb lesz ( bár nekem kávéval 110 ), jobb a közérzet, a sok víztől szebb az arc, jobb a hangulatod.
Tabu a kajában nincsen, és bár fogytam fősulis koromban úgy is, hogy csak egy almát, és egy zsömlét ettem napi háromszor - most kenyeret, tésztát alig eszem. Ha olyan nap van, hogy azt ennék, akkor aznap nem fogok fehérjét enni, vagy csak nagyon keveset vacsorára.
Szóval bizonyítottan van olyan ember, aki sport nélkül fogy le ; )
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok.
Ha nem nevezzük sportnak, hogy néha sétáltam, évi párszor biciklire ültem és egészen ritkán összejött 10 perc torna vagy súlyzózás (de sok héttel 1-1 alkalom között), akkor én így fogytam s fogyok (bár most jó lenne kicsit emelni a mozgáson, de évek óta próbálom és nem megy).
Kb. 20 kiló ment le, nem gyorsan, de nekem sok étel kell s ha valamit igazán meg akarok enni, akkor megeszem :) Ahhoz képest elégedett voltam a tempóval, csak az utolsó kilókkal nehéz. Korábban elég volt egy sima paleo + további szénhidrátcsökkentés + odafigyelés, hogy lehetőleg olyan keveset egyek, amennyivel épp jóllakom... Ah, régi szép idők, de nem bánom, hogy ez egy idő után nem segített, mert így újabb drasztikus életmódváltás kellett, amitől jobb nekem :) S egyszer bizonyára le is fogyok, de most már jó lenne több mozgás, ketogén és 23/1 időszakos böjt mellett sem tudok keveset enni úgy, hogy működjek is, plusz most fogok sokat fogyni hasból s bár bízom a bőröm rugalmasságában, nem akarok semmit a véletlenre bízni.
A mozgás mellett vagyok nagyon s bár sosem sportoltam, korábban sokat gyalogoltam (naponta csak 2-3 óra, mert dolgoztam, de időnként teljesítménytúráztam, akkor 8-9 óra megvolt, hegyen. az is elég laza dolog, főleg az én tempómban, nézelődős típus vagyok, a hegyekben van mit :) de mégiscsak valami, van, aki nem tud ennyit se menni s 9 óra gyaloglás fagyban már fogyáshoz se rossz). De ilyeneket sem csináltam sűrűn, mióta fogyok.
Ha valaki soha életében nem sportolt, és túlsolyos, az ha nagyon szigorú diétával le is fogy, a teste nem lesz szép. Formátlan lesz és löttyedt.
Eleve nincs olyan izomzata, mint azoknak, akik úgy túlsúlyosak, hogy előtte azért sokat edzettek, gyerekként, kamaszként, fiatalon sokat sportoltak, fejlődött az izomzatuk. Ez hatalmas nagy előny.
Pl. nekem azt mondta az edzőm, hogy meglátszik rajtam, hogy 6éves korom óta versenyszerűen sportoltam, mindig is sokat mozogtam, edzettem, és a testem emlékszik. NAgyon hamar elkezd látszani az eredmény, míg annak, aki sose sportolt, be kell pótolnia mindent és 0-ról indítani.
Szóval lehet sport nélkül fogyni, meg élni is, csak éppen nem érdemes.
Nekem kb 20 kg feleslegem van.
24 éves koromig elég sűrűn kerékpároztam szinte minden nap, mindenhova kerékpárral jártam, iskolába, munkába, kirándulni.
De 18 éves korom után még így is plusz 10 kg súlyfelesleggel járkáltam munkába, utána rá pár évre terhes lettem felszedtem a kilókat, aztán megszültem a kilók meg maradtak, sőt szülés utáni depresszió miatt is jöttek föl ráma kilók.
3 éve nem kerékpározom, mert olyan környezetben lakom ahol minden közel van és nem kell kerékpárra ülnöm mert gyalog is minden 10 perc.
Nagyon sok izmot vesztettem a sok kudarcos fogyókúrám miatt és sok zsír telepedett a helyére és most ugyanannyi kilóval mégis többnek nézek ki, mint régen.
Szóval azért mozgok én is de nem sportszerűen.
Csinálok megerőltető kerti munkát, alapos takarítást, sétálok is, de mégsem mondható sportnak.
Nekem valahogy sokáig nincsen türelmem a tornához, csinálom egy darabig minden nap, aztán abbahagyom mert tolódik az időpont a tornára , nem érek rá, nincsen kedvem stb....nekem a legjobb megoldás még mindig a séta. És tudom hogy úgysem fogom életem végéig minden este tornával tölteni az időmet.
Bízom benne hogy majd olyan munkahelyem lesz ahol sokat kell majd mozogni.
Akkor végülis te nem olyan vagy, aki soha életében nem sportolt életében....
Kezd el megint biciklizni, ahogy kivettem a szavaidból, azt szereted. Most itt a jó idő, nem kell hogy munkahelyre járj azzal, de esténként a környéken tehetsz 1-2 jó nagy kört bringával, vagy átmehetsz a szomszéd településre is.
#7: Alapvetően egyetértek. Bár nem kell szigorú diéta a fogyáshoz mozgás mellett, csak némi kalóriadeficit. Ez van, akinek szigorú, van, akinek nem.
Mindenképpen jó a mozgás, én a saját túl kevés mozgásom mellett is mindig hangsúlyozom, hogy az egészséghez kell. Nem lehet folyton csak ülni s elvárni, hogy a testünk egészséges, fitt, kellően erős legyen, lehetőleg sok-sok évtizedig. Én hosszú, egészséges életre vágyom, s teljesen biztos vagyok benne, hogy ehhez komolyan mozognom kell. Fiatalon még csak-csak elvagyunk (főleg, ha nem is próbálunk meg aktívabbak lenni, így nem bukik ki, hogy még menni se tudunk sokat. láttam már tinifiút, aki leszállt a buszról, ment a diszkóig párszáz métert és végig panaszkodott, hogy milyen nagy a táv), de később tenni is kell valamit. Persze sokkal érdemesebb fiatalon kezdeni, de sosem késő. Nem is igazán értem, hogy miért nem mozognak többet az idősebbek, nekem az a logikus, hogy akkor is túrázom s főleg gyúrok, ha már ifjan nem tettem, de akkor se hagynám abba, nem cool viszonylag erősnek lenni idősebben is? :) Esztétikailag is emel, fiatalabbnak is érzi az ember magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!