Hogy tudom kiszámítani a napi kalóriaszükségletemet?
Senki sem ismeri az élet értelmét... és a napi kalóriaszükségletét sem.
Viszonylag bonyolult géppel, légzési gázok elemzésével lehet mérni valamennyire. A kalóriakalkulátorok és a kalóriaszámolós étrend kamuk. Arról szólnak, hogy belősz HASRAÜTÉSSZERŰEN x kalóriát (mondjuk 2000 kcal) és ezt hétről hétre tudatosan csökkented, módosítod amíg a heti fogyásod nem lesz számodra kedvező.
Szerintem ennyi erővel egyszerűbb alacsonyan tartani a ch bevitelt (hiszen a magas inzulinszint kedvez a zsírraktározásnak, gátolja a zsírégetést) és nem 'zabálni'. De egy elméleti felső kalóriakeretet valóban nem butaság kitalálni, görcsösen figyelni ezt már túlzás (bár van akinek nem okoz gondot) :)
Szia! Nem érzem magam teljesen a téma szakértőjének, hiszen nem vagyok sem dietetikus, sem személyi edző, de elég sokat olvastam az egészséges fogyásról, még az elején tartok, de szeretnék 20 kilót leadni.
Én a következő linket tartom hasznosnak: [link]
Egyébként több forrásból úgy tudom, hogy semmiképp nem kéne a BMR értéke alá állítani az étrendet. Hogy mi is az a BMR? A kifejezés a basal metabolic rate rövidítése, magyarul alapanyagcsere érték. Ez kortól, nemtől, és aktuális testsúlytól függ, és azt a kalóriamennyiséget adja meg, amit nyugalmi állapotban használ el a test az élettani funkciók ellátásával, tehát a belső szervek, vegetatív folyamatok működtetésével.
Optimálisan legalább 100-150 kcal-val a BRM fölé igazított kalóriabevitellel, minőségi táplálkozás és sok mozgás mellett lehet a legtartósabb fogyást elérni. Mivel a BMR a súlytól is függ, érdemes időnként újraszámolni és változtatni a kalóriakereten. Én úgy tervezem, hogy kb. 5-8 kilónként fogom ezt megtenni.
Remélem segítettem, sok sikert a diétához!
Köszi szépen a segítséget, segítettek!
Ez a BMR-es és a body.builder.hu-n található kalkulátor nagyjából hasonló értékeket adnak, kb egy 3000 kcal-tól számíthatok zsírvesztésre, bár őszintén nekem az még mindig magasnak tűnik, de megnézem, hogy olyan étrend mellett meg lesz e a heti 1 kg mínusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!