Diéta alatt alkohol nem jó, de miért?
Ne értsetek félre, nem vagyok alkesz.
Kb havi 1x elmegyek az ismerőseimmel kicsit szórakozni,beülni valahova meginni valahol.
Na az lenne a kérdes, hogy ezzel elszúrnám az egész hetet?
Vagy mitől hízlal egyátalán az alkohol? Ha iszom,mit igyak,mi kevésbé hízlaló?
Az alkohol rengeteg energiát tartalmaz, de nem annyit, hogy egy hétvégén ne engedhetnél meg magadnak egy pohár sört.
A "100%-os" narancslevet akkor idd, ha te csavarod ki a narancsból!
Mit gondolsz hol teremhet annyi narancs, hogy minden áruházat (Tesco, Lidl, Spar, stb.) el tudjanak látni ennyi 100%-os narancslével???
Én nem hiszek a 100%-os levekben. Ha iszom,akkor itthon facsarok narancsot/vérnarancsot.
És a sört meg a bort pont utálom, valami koktélra vagy tequilára gondoltam.
2 cl tomenyben kb 500 kaloria van. Ha raalsz vmilyen kijelzos kondigepre figyeld meg milyen soka jutsz el az 500 kcali-ig, aminek kb. megsugom a fele igaz. Minden el nem hasznalt tobbletenergiat zsirra raktarozza a szervezeted.
A gyümölcs maga, eltekintve a rosttartalmától(a rost az emeszthetetlen novenyi szenhidrat) és a jelentéktelen vitamin- és ásványi anyag tartalmától, nem más, mint fruktóz és esetleg víz. A fruktóz egy cukorfajta, és fogyókúra szempontjából az egyik lehető legrosszabb. Ugyanis a fruktóz vagy a májban szívódik fel, ami akkor lehetséges, ha a máj glikogénraktárai üresek (ez konkrétan éhezéskor van), vagy a vérkeringésbe kerülve zsírrá alakul. Bonyolult kemiai szerkezete miatt az izomzat nm bontja le, mert az energiaigenyes, a szervezet pedig az energiaminumumra torekszik a letfentartas miatt, igy a fruktoz mint a zsiparnakat fogja gyarapitani. Ez persze nem azt jelenti, hogy kerüljük a gyümölcsöket, de aki szigoruan veszi a dietat es utananez, tapasztalhatja egy edesebb gyumolcs energia es ch szintje egy fel tabla csokieval feler.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!