Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek beleestem az...

Szerintetek beleestem az anorexiába?

Figyelt kérdés

Kb.1 éve kezdődött az egész, 169 centihez 65 kg voltam, nem éreztem jól magam a bőrömben és fogyókúrázni kezdtem (egészségesebb kaják, kalóriaszámlálás, futás, bicaj).

Mára 42 kg lettem. Nem látom magam kövérnek, sőt, elkeserítőnek, így a testképzavar nem illik rám! Viszont félek az evéstől (holott majd meg gebedek érte, de nem tudom magamnak megengedni, ez amolyan önkínzás), és ezzel nem tudok leállni, folyamatosan azon jár az agyam,hogyan tudnám elkerülni az étkezéseket, ha mégsem lehet, hogyan tudom megúszni a lehető legkevesebb kalóriával. Koplalok, de nem vészesen (1000kcal körül), ezt viszont igyekszem a lehető legegészségesebb kajákból bevinni. Pl. szinte pánikrohamot kapok, ha olajban kisütött étellel kínálnak. Amennyit tehetem, folyamatosan mozgásban vagyok. Fáj a hátam, a derekam, a csontjaim, de rettegek, hogy egy dekát is vissza hízzak, pedig nem érzem jól magam a bőrömben! Szóval van, ami illik rám, van ami nem, de úgy érzem, hogy valami biztosan van, mert már nem egészséges a viszonyulásom az ételhez (ellenségnek tekintem).

2015. febr. 14. 21:54
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Az olajban sült kajákhoz én sem nyúlok hozzá, szerintem egyenesen undorító :S
2015. febr. 14. 22:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Te vészesen koplalsz, és segítségre van szükséged. Az egész "szervezett" étkezés dolgot el kéne felejtened egy időre, semmit nem számolni, és enni rendesen. Valószínűleg ez lesz az első, amit egy pszichológus is mond majd (bár nem tudom - csak logika).
2015. febr. 14. 22:22
 3/10 anonim válasza:
Ha arra gondolok, hogy èn is 169 cm vagyok ès 52 kilóval piszkálnak, hogy "eszel te rendesen" stb. Nekem ez a 42 kevèsnek tûnik. Nálam az a helyzet hogy sokat ès egèszsègtelenül, mègis ilyen vagyok. Ha gondolod, küldj privátban kèpet ès esetleg èn is küldök, hogy lásd milyen alkattal piszkálnak engem. Sajon 90%-ig biztos vagyok benne, hogy nem egèszsèges a tested, lelkileg pedig 100%, hogy nagy baj van:(
2015. febr. 15. 00:08
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Igen, szerintem beleestél. Nagyon könnyű beleesni, mert az ember minden kilóért keményen megküzd, hogy leadja, aztán szinte szentségtörésnek érzi, ha visszahízná, pedig bizonyos esetekben, mint a tied is, bizony vissza kéne híznod jópár kilót. A testképzavar már akkor megvolt, amikor 65 kilóval fogyózni kezdtél. Az nem túlsúly!
2015. febr. 15. 00:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Nagyon durván vékony lehetsz. Egy időben velem is ez volt, hogy ha csak a kajára gondoltam rosszul lettem, fogytam majdnem 20 kg-t. Egyszer apám leültetett, hogy márpedig most enni fogok erre pánik rohamot kaptam és sírtam. Érdemes lenne pszichológushoz fordulnod.
2015. febr. 15. 00:58
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Igen, de irigyellek. Én is ilyen vékony szeretnék lenni, csak nekem valahogy sajnos nem megy ez az anorexia-dolog...
2015. febr. 15. 08:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Anorexia és ortorexia is elkapott, kérj segítséget.
2015. febr. 15. 08:52
 8/10 anonim ***** válasza:

"Fáj a hátam, a derekam, a csontjaim"

Már betegre koplaltad magad,ráment az egészséged,mit akarsz még?Hogy anyádék eltemessenek?????????

2015. febr. 15. 09:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Járok pszichiáterhez és pszichológushoz is más okból kifolyólag (poszttraumás stresszzavar), de az evészavaromat nem kezelik. Talán nekem kéne nyitnom, és elmondanom, hogy már egy ideje valami nincs rendben...:(

2015. febr. 16. 17:34
 10/10 anonim válasza:

Megtaláltam a klónomat :(

Nem lehet hogy ez egy fóbia vagy valami? Csak mert teljesen ugyanez van velem is..

2015. dec. 7. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!