Segítség nincs kaki ingerem?
1200-1300 kalóriákat eszem naponta + napi szinten séta.
Szépen fogyok.
Eddig 1 kiló 40 dkg-ot fogytam.
Január elsejétől diétázom.
De székletem 2-3 naponta van csak akkor is csak egy kicsi.
Nincs ingerem.
Mi lehet a baj?
Kérlek olyanok írjanak akik nem cikiczek ki. Köszi!

sztem túl keveset eszel. nem a kalória a lényeg, hanem az értékes tápanyag....ha nem kakilsz naponta, akkor nincs rendben a táplálkozásod és ez nem vicc!
jan. elseje óta eltelt kábé 2 hét. az ideális fogyás heti kb 0,3kg, havi 1kg. szóval megkockáztatom, hogy koplalsz. nem cikizés, csak segíteni akarok, én már fogytam 15 kilót koplalással és nem vicces....
ne a kalóriát számold, hanem a makrotápanyagokat:
-1-1,5g/ttkg fehérje
-szénhidrát: 1-4g/ttkg attól függően, hogy milyen gyors az anyagcsréd és mennyi rajtad a súlyfelesleg.
-0,5g/ttkg zsír, leginkább telítetlen
és természetesen edzés mellé
Nem koplalok, nem vagyok éhes!
Naponta 3 nagy étkezésem van.
Tény hogy nem minden nap eszem zöldségeket gyümölcsöt semmit.
Kenyeret 3-4 naponta.
Cukros ételt is 3-4 naponta.
Krumpli az majdnem mindennapos.
2-3 dl tejet minden nap megiszok a reggeli kávémmal.

sztem inkább hagyd el a felesleges kajákat, amiknek a tápanyagtartalma nulla. én pl nem eszek semmi lisztes, cukros ételt (esetleg ritkán, ha nagyon megkívánok egy sütit, vagy iylesmi), de alapvetően olyanokat eszem, ami minél kevésbé feldolgozott. pl. rizs, zabpehely, köles, néha krumpli. sok hús, és nagyon sok zöldség!!! abban van a rost, és az is segíti a székelést (ja, és csökkenti a végbélrák kialakulását, mivel kevésbé kell erőlködni és sérülést is kevésbé okozok a "kijáraton")
meg javaslom még a 4-6 kis étkezést a három nagy helyett. sztem sokkal könnyebb megállni, hogy "bezabálj", plusz valamennyire összeszűkül a gyomrod, mert nem eszel akkora adagokat. meg persze ráveszed a szervezeted, hogy ne tartalékoljon, hanem azonnal használja fel ami kell.
alapvetően akkor tudsz fogyni, ha több energiát használsz, mint amennyit beviszel. DE! az arányokon van a hangsúly. ha te pl alapban elégetnél 1500 kcal-t, és elkezdesz 700-800at enni (csak úgy találomra mondtam egy számot), akkor bizony leépül kábé minden ami hasznos, itt leginkább izomra gondolok. szóval vidd le csak a példa szerint 1200-ra, és sportolj!!! ez nagyon fontos, mert így ha fogysz, nem lesz löttyedt a bőröd, hanem valamennyire feszes marad. azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy szép kerek női idomaid is az izmoktól lesznek, és nem a zsírtól, szóval a sport csak segíthet. igaz, nem tudsz egyszerre izmot építeni és zsírból fogyni, de majd ha elégedett leszel a testzsír arányoddal, elkezdhetsz izomtömeget növelni. :)
és mégegyszer mondom: ne a kalóriát nézd feltétlenül, az legyen inkább csak olyan iránymutató, hogy pluszban vagy mínuszban vagy-e. inkább azt számold, hogy mennyi értékes tápanyagot eszel. :) pl 1 tábla csoki kb 500 kcal, ugyanennyi egy fél kiló csirke is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!