2 teáskanál fehér cukorban hány kcal van?
Erkéllyel nincs gondom, csak feltűnt, hogy onnan írsz.Írásképed még mindíg zavaros (nem az ékezethiány miatt). Olvasd át a másodikként belinkelt cikket.
Gondolatmeneted én nem tudom követni, mivel logikát,ésszerűséget nem látok benne. Én nem állítottam,hogy a cukor méreg.Te viszont a következő dolgokat kapcsoltad össze:cukor -kokain-méreg-vény,gyógyszertár-mosószer müzlivel-Jani bácsi a juhokkal.Szerintem a kiselőadásod még te magad sem érted.
Csak hogy cáfoljalak: van egy gyermekkori barátom.Élsportoló volt,remek asztaliteniszező.Sose volt elhízva,viszont állandóan csokit zabált, 16 éves korára cukorbeteg lett(nem volt a családjában korábban).
A szénhidrátokat nem kell megmagyaráznod, ismerem őket! Hiteles oldalért kérlek használd a Google-t,mivel nem tudom megfejteni, hogy számodra mi a megfelelő!
Végül egy költői kérdés: ha a cukorfogyasztás olyannyira rendben van, mint ahogy te állítod,akkor te miért nem élsz vele...?
Összehasonlitásképp irtam azokat...továbbá azthiszem, hogy a 16éves ismerősödnek 1-es típusú diabétesze volt...amelyet abszolút inzulinhiány okozott.A saját immunrendszere idegenként ismerte fel a saját sejtei egy részét, és autoimmun gyulladás következtében elpusztultak a hasnyálmirigy inzulint termelő sejtjei. Nem a cukor volt a lúdas.Még akkor sem, ha az mostanra már tiltva van szegénynek.
Hogy én miért nem fogyasztok cukrot(szacharózt)? Nem ez az egyetlen amit nem fogyasztok...fehér lisztet, növényi, állati zsirt, meg húst sem.Üditőket, teákat, kávét, sőt gyógyszert sem, csak injekció formában ha korházba kerülnék, de 15éve nem voltam akkora beteg...Az egyik oka, hogy egyszerűen az életem részévé vált a bió és vegetáriánus étkezés, 2006 óta tanulok környezetvédelmet és biotechnológiát, elég sok mindent láttam, és tanultam, tapasztalni is tapasztaltam sok mindent magamon.Gyerekként intenziven sportoltam, élsportoló voltam, az országos bajnokságra készülődtem, amikor a sült hústól ételmérgezést kaptam, igy onnan kezdve megváltozott az életem.Felnőttként meg felfedeztük a nőgyógyászommal hogy pcos-m van...Nincs megtiltva semmi nekem, az én választásom, az én életem.És úgy gondolom, hogy ezzel nem csak én vagyok igy...Mindenkinek van sját élete, saját teste, hogy mit kezd vele, az rajta múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!