Hozzá értök! Szerintetek jó volt a tegnapi napom tápanyag tartalma?
Reggeli: 2 főtt tojás
ebéd:párolt csirke 15 dkg zöldségesrizs(répa-borsó20dkg)rizs10dkg
uzsonna: napmintnap joghurt
vacsora:körözött 20dkg(soványtúró-só-bors-hagyma-p.paprika)
kezdő vagyok és a rossz étkezési szokásaimon szeretnék változtani
szept.1-ig szeretném elérni a 70 kg-ot
1150 kcal-t adott ki
de általában 1200-at eszek
köszönöm kedves előző !
Amúgy én is csodálkoztam az 1150 kcal-án
Csak most olvasom a számokat. Hm, de ha ilyen gyorsan akarsz fogyni, akkor mozogj, akkor pedig a kereted is több lesz... De sokkal célszerűbb lassabban fogyni.
Ha én annak idején kalóriabázisozok s beírom azt célnak, amit ténylegesen elértem, heti 1/3 kiló fogyás, akkor 1700 kalória lett volna a keretem, ez némi mozgással 2000.
Ha 1 kilót írok be, alig 1000 kalória a keret! Ami a súlyom csökkenésével tovább csökken...
Ez tényleg nagyon alacsony keretnek, mindenképp emeld meg, és inkább a mozgással próbáld levinni.
A biciklizés az tökéletes és az ugrókötelezés is jó, csak azzal az a baj, hogy gondolom nem tudsz több mint fél órán át folyamatosan ugrókötelezni, ráadásul az a "zsírégető tartomány" felé viszi a pulzusodat. A zsírégetés, kinél hogy, de körülbelül 20-30 perc után indul be, egészen addig szénhidrátot égetsz. Azaz: 15 perc ugrókötelezés után többet ehetsz, mint 45 perc kényelmes környéken biciklizés után, viszont zsírt nem égetsz.
Az mindenképp jó, ha ugrókötelezel is, de ha van időd, akkor menj el inkább biciklizni 1 órára vagy többre, ha úgyis szereted.
És én azt javaslom, csak ritkán állj mérlegre, ha eddig kevesebbet mozogtál és most nagyon belekezdessz, a növekbő izomtömeged miatt, hiába fogytál zsírból, többet fog mutatni a mérleg. Tapasztalatból beszélek, nekem sokkal jobban bevált a heti-kétheti centizés :) És persze légy óvatos, én is nagyon szeretek biciklizni és elkövettem azt a hibát, hogy a téli ellustulás után, amint beköszöntött tavasz, nem bírtam türtőztetni magam és másfél héten át minden nap bicikliztem a környék dombos utcáin 1-1.5 órát, aminek eredményeképp ezután 4 napig lábra állni alig tudtam. Szóval csak mértékkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!