Jó ez az arány?
22 nő vagyok, 85kg. Egy nap próbálkozom 1100-1300kcal között enni.Fehérje 34g, szénhidrát 100-130g, zsír 30-60g. Ez jó, vagyok sok/kevés?
Mozogni heti 2x 3x szoktam, kodizok (futás, ellipszis, erősítés)
Köszönöm a válaszokat
Szerintem nagyon jó bár a kalória bázis nekem a 67 kilómra adott ki 1371 kalóriát neked eleve többet kellett volna hogy kiadjon mivel több a súlyod ezért biztosan többet is használsz el.
Én mióta 1100-1200 kalóriákat eszem azóta magához jött az emésztésem is.
És szeretnék leadni júliusra 10 kilót.
Próbálkoztam én is a sokkal kevesebb étel bevitellel ami alig haladja meg a 800 kalóriát de attól nem fogytam,mert annyira be lassult az emésztésem, így eszek mindent de sokkal kevesebbet mint azelőtt de nem olyan keveset mint utána így be is tudom tartani a kalóriáimat ami 1200.
Nem hiába írták oda hogy kell az az 1100-1200 kalória naponta.
A kcal kevés. Alapanyagcsere alatt nagyon nem kéne diétázni. Az ideális az aacs+200 kcal lenne.
Fehérjéből 1.5-2xttkg mennyiség kellene naponta, 40-50 gramm zsír, a többi ch. Persze a zsír-ch arányon lehet variálni (ha a zsír magasabb, akkor a ch alacsonyabb).
Szerintem is nagyon kevés a kalória és valószínűleg a fehérje is. Bár erről megoszlanak a vélemények s nem vagyok kutató, nem tudom, mi az igazság, de 0,8g/ttkg-ot szoktak írni kötelező minimumnak, fogyás és sport esetén pedig jelentősen többet célszerű bevinni, s ha Te ilyen nagy kalóriadeficitet tartasz, akkor különösen vigyáznod kell az izmaidra. Nekem 1g/ttkg teljesen jól működik (amúgyis roppant nehezen menne több), de nekem nagyon pici kalóriadeficitem van, ha van egyáltalán s extra fehérjeigényt jelentő faktorok sincsenek az életemben.
A zsírral ne menj lejjebb, ennyi kell, emelni lehet, akár egészen magasra is, ha lecsökkented a szénhidrátot. Ez a Te döntésed. Kinek a sok zsír és kevés szénhidrát jó, kinek más arány, fontos, hogy mit tudsz megvalósítani, betartani és mi esik jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!