Hány kalóriát kéne ennem egy nap? Ötletek hogy mit egyek esetleg?
*Belátom, hogy emberek gyógyulnak meg gabonafogyasztás elhagyásával illetve ismerem ennek néhány okát is bár végső soron irreleváns, hogy ma már ismert például a glutén néhány hatása az idegrendszerre és például a skizofrénia pszichés betegségre
Itt valamit kitöröltem. Tehát szerintem nem számít, hogy részleteiben véve miért és hogyan betegít meg egy védekező fehéjre vagy egy vegyi anyag, hogyan okoz skizofréniát a búza, lényeg hogy nem essszük. Ilyen egyszerű. Aki meg nem akarja elfogadni a betegség és a kiváltója közti összefüggést, az éljen vakon, nem lehet segíteni és nem is kell mindenkin.
„Igazából pont ilyenek miatt mint Te nem veszem komolyabban a dolgot. Vannak értelmetlen és jelentéktelen emberek, akikkel beszélni is fölösleges”
„Kíváncsi lennék Te személy szerint miben hiszel.”
„Tehát végső soron hogy Te miben hiszel az jelentéktelen.”
Nem ettél te túlságosan sok gabonát mostanában? :)
Tudod, csomó mindenre, amit mondasz sokkal többen odafigyelnének (mert egy része értelmes), ha nem habzó szájjal, másokat lenézve adnád elő.
De így csak egy idegrohamnak tűnik. kár.
Én úgy csináltam, hogy kiszámoltam az elérni kívánt súlyomhoz mennyi kalóriát kellene ennem. És ennyit eszem:D
175 centi magas vagyok, 69 akarok lenni. Az alapanyagcsere ehhez a magasság súly arányhoz 1500 kalória körül van.
Mozgok is mellé, szóval 1400 és 1600 kalória között szoktam enni. Én fixáltam 160 grammos max szénhidrátkeretet is, mert beteg vagyok. Vígan elvagyok ennyi étellel. kb 2 hétig volt szar kicsit, aztán hozzászoktam. Ma már jó bulinak tartom ezt az egészet:) 6,5 kg ment le eddig 5 hét alatt. De mivel neked kisebb a túlsúlyod , valószínűleg nem fogynál ennyit.
Szóval számold ki az alap anyagcserédet arra amire le akarsz fogyni. Neked már 65 kiló is simán jó lenne. Azt hiszem az 1500 kalória neked is. Persze attól is függ mennyire akarsz lefogyni. Ha piszkafa akarsz lenni akkor kevesebbet ehetsz. Bár annak én nem sok értelmét látom.
Próbálj teljes kiőrlésű kenyeret inkább, és zöldségeket hússal. Többet érsz vele mint a jóreggelt cukros keksszel.
Nem értem, mi köze annak bármihez is, hogy milyen hitrendszere/világképe van valakinek.
Ha én ateista/agnosztikus vagyok, és materialista a világképem, attól még nem változnak a tudományos tények, mint akkor sem, ha katolikus/mohamedán/krisnahivö vagyok és a mindenféle csodákban hiszek.
Mellékesen a normális vegyes táplálkozástól még senki nem lett beteg, sem elhízott. Túlsúlya annak lesz, aki többet eszik, mint amennyit felhasznál. (Orvosilag bizonyított allergiákat és hormonzavarokat kivéve)
Ami meg a kalóriaszámolást illeti, érdemes a belinkelt oldalt végignézni, ök ezzel a módszerrel fogytak igen jelentös mértékben:
Tévedés.
A tudomány IS egy hitrendszer, a vallások is hitrendszerek. Nincs köztük lényegi különbség, a tudományok erőlködnek hogy hitelesebbek és következetesebbek legyenek mint egy vallás, de valójában ez nem nagyon sikerül.
A dolgok egyébként nagyban változnak attól függően, hogy mit hiszel. Minden amit a világról tudsz az valahol egy hit. Amit tudományosan igazolt ténynek hiszel, az is csak egy hit. Az egész a fejedben dől el, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy például materialista vagy, vagy el tudsz vonatkoztatni a fizikai anyagtól.
Mindenesetre: 'tudományos tényekről' ne beszéljünk.. merthogy ezek is változnak. Még az adott tudomány különböző irányzatai, képviselői között is! Méghogy a tények nem változnak a hitedtől függően.. dehogyis nem. A VALÓSÁG nem változik (valószínűleg) a róla alkotott elképzelésünktől, csak a szubjektív valóságképünk változik a hitünk szerint. És a tudomány is csak egy szubjektív valóságképet ad. Próbál objektív lenni, ezért tudomány de mégis tele van ellentmondásokkal és hézagokkal. A tudományban való hit sem több mint bármely más vallás.
"Mellékesen a normális vegyes táplálkozástól még senki nem lett beteg, sem elhízott"
Tudományos dogma, mi? Ismerős valahonnan, tipikusan a vallásokból.. kijelentett nonszenszek, amikről süt a hazugság.
A mai trendi kiegyensúlyozott vegyes táplálkozástól a fél/egész nyugati világ beteg. Kezdjük el cáfolni a kijelentésemet.. akkor majd szólok a cukorbeteg, elhízott meg rákos GYEREKEKNEK hogy ők nem betegek, ne játsszák már el.
"Túlsúlya annak lesz, aki többet eszik, mint amennyit felhasznál."
Dogma 2 ? Mi van ma? Ezt a kalóriaelméletet egy idióta találta ki (vagy több), és a legprimitívebb módon terjesztik a mai napig.. Senki sem tudja hogy mennyit eszik és hogy mennyit használ fel! Hát ezek változó dolgok, lehet hogy van benne valamekkora igazság, de ez kb. annyit számít elhízás szempontjából, minthogy az ég kék mert így szóródik benne a fény és ilyen színűnek látjuk. Senkit sem érdekel hogy mennyit eszik és mennyit használ fel, normális esetben HOMEOSZTÁZISBAN van az emberi szervezet, nem hízik el és betegszik meg csak azért mert éppen több kaját kapott mint feltétlenül szükséges lett volna. Értem?
Hormonális betegség az elhízás, mint sok minden más. És ezt mindmáig titokban tartják, és nyomatják ezt a mennyit evett mennyit használt el szemetet. Információs hulladékdömping.
Orvosilag bizonyított allergiák és hormonzavarok.. a lakosság 50-60%-át betegnek lehetne diagnosztizálni ezek alapján. De van egy gyanúm, hogy meg is teszik, csak 30-40-60 éves kor fölött, amikor már gyógyszert lehet adni a betegségekre. Megvannak az allergiák és a hormonzavarok, csak ma ezt nem mondják el 'orvosilag' az embereknek. A gabonaevők nagy többségénél ki lehetne már mutatni valamilyen stádiumban a gyulladásokat, hormonzavarokat (azok kezdetét..)
És akkor szólna majd az orvos, hogy egyek gabonamentesen, vagy mi lesz? A mai orvoslást el lehet felejteni, semmi prevenciós értéke nincs, csak a gyógyszeripart szolgálja ki.
Ami a kalóriaszámolást illeti, lehet fogyni vele. Csak éppen aki kevesebbet eszik, az még kevesebb tápanyaghoz jut, a lakosság pedig eleve hiányállapotoktól szenved. Vagy jó minőségű táplálékokból eszik kalórialimiten belül, így megfelelő mikro- és makrotápanyag bevitel megvan?
Akkor meg oda jutunk, hogy hús-zöldség bázisú táplálkozás mellett fölösleges kalóriákat számolgatni, mert teljesen beteges trend az étkezés olyan komoly ellenőrzése, hogy figyelemmel kíséri az ember a kalóriafogyasztását, és nevetséges tini (+ felnőtt) betegszik bele az étkezések túlmisztifikálásába, kalóriakontrollba. Aztán jönnek az étkezési zavarokkal ide a gyik-re. Ez ma az élet, ezek a jellemzői? Betegségek, kalóriaszámolós táplálkozás és étkezési zavaros lelkisérült tinik (+ felnőttek) ?
Szánalmas.. és valakik ezt röhögve előidézték és rohadt jól szórakoznak rajta.. és mi nem is tiltakozunk.
16. vagyok. veled elég nagy gondok vannak azért. nem tudom, miért lehetsz ennyire ideges és agresszív, de tulképp nem lényeges, az már annál inkább, hogy össze-vissza beszélsz és saját magadnak is ellentmondasz nagyrészt.
kezdve onnan, hogy "'tudományos tényekről' ne beszéljünk.. merthogy ezek is változnak".
tehát bármi amit te mondasz, az tulajdonképpen egy vélemény, semmi több. vagy igaz vagy nem, bizonyítani nem lehet és a te gondolatmeneted alapján, ha bizonyítanák is, az semmiképp nem lenne hiteles, hiszen a tudomány is csak egy hit, egy vélemény.
akkor mitől vagy annyira meggyőzödve a saját igazadról. ja, hogy ez a hited. az más, akkor mondd azt. mondd azt, hogy minden kövér csokizabáló (én is az vagyok, nem bántásból írom) a hormonjai miatt hízott el, mert rájuk a fizika törvényei nem érvényesek. igen, lehet, hogy az egész világunk egy hiten alapul, azon a hiten, hogy valóban élünk és létezünk, pedig lehet, hogy csak rá vagyunk kapcsolva valami központi számítógépre és onnan fut a program, amit mi az életünknek hívunk. viszont nem kell ennyire elvontnak lenni, mert ha így is van, akkor ennek a programnak megvannak a maga törvényei, amikkel nem lehet vitatkozni.
bár szerintem mindegy, hogy ki mit ír ezzel kapcsolatban, mert te nem beszélgetsz vagy eszmét cserélsz, hanem szajkózod a saját fanatikusan beépített meggyőződéseidet. így elég nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!