Aik kalória számlálással fogynak, azoknak miből áll egy átlagos napi étrend?
Mit esztek hogy sok legyen a fehérje kevés a szénhidrát és a zsír?
A kalória számlálóm szerint nem ehetek meg napi 5 tojást mert túl lépi a zsír keretet.
Fehérje: csirkemell,pulykamell,hal,tojás,túró,cottage cheese+fehérjepor (edzés után mindig ill. akkor ha enélkül nem lenne meg az aznapi kellő mennyiségű fehérje)
Ch:zabpehely, basmati rizs, zöldségek, gyümölcs
Zsír:tojás(sárgája),olajos magvak
Ezeket variálom úgy, hogy rendben legyenek a makrók.
Én az égvilágon MINDENT eszem, és az tévedés, hogy sok fehérje kell - ha túlzásba viszed, akkor attól ugyanúgy megbetegszel, mint ha kövér vagy.
A napi 5 tojás elég sok, de ha ennyit akarsz naponta enni, akkor sportolj sokat és akkor megemelkedik a kereted.
Csak mert valaki kalóriát számol, nem kell levinnie a zsírt... Szerintem mindenki úgy állítsa be a keretet, ahogy neki jó. Mondjuk én nem számítok, mert a kalóriabázis kalóriakerete sem hat meg, de a makrotápanyagokat fixen adtam meg. Képtelen lennék úgy étkezni, hogy ne a zsír legyen az uralkodó makrotápanyag, tök jó, hogy a fogyáshoz passzol a kevés ch és a sok zsír. Csak ennek az az ára, hogy a ch valóban kevés legyen...
A sok fehérjés étrendhez nem értek, de sok zsírral nekem könnyebb kalóriadeficitet mélyíteni, mint sok szénhidráttal. Csak tudni kell rém pici térfogatnyit enni a tömény, laktató ételekből, majd élvezni, hogy nem éhezek meg utánuk jó ideig. Mennyiségigényre a zöldség van :)
Amúgy sokan fehérjeport esznek, pont a fehérjeprobléma miatt. De lehet soványt húst is enni, s még az én, fehérjét szinte csak zsírosan tartalmazó étrendemben is van egy fehérjekenyérnek nevezett cucc, ami tojásfehérjét és tökmaglisztet tartalmaz s igen jó a fehérje/kalória aránya. Kisebb kalóriás napjaimon azt alkalmazom, plusz sok zöldséget, főleg spenótot ;).
Ha van a családban, aki boldogan megeszi a finom, értékes tojássárgáját, akkor lehet operálni sok tojásfehérjével, egyesek ezt a vonalat követik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!