Szükségem lenne a segítségetekre, mit tegyek?
Pár hete már próbálok fogyni, odafigyelek mit eszem, a mozgás rendszeresítése még folyamatban van. Viszont egyre nehezebb... Már nagyon unom az ételeket, amiket eszek, elmegy a kedvem az egésztől ha belegondolok, hogy alig van pár étel ami nem árt. Zöldség, hús, tojás- ezek az alapelemei az étkezésemnek, meg valami meleg főétel, leves.
A problémám az, hogy a zöldségektől már lassan kezdek megundorodni. Reggel az uborkától már kirázott a hideg, de a paradicsomot se kívánom, amit eddig imádtam. Az a baj, hogy mennyiségileg így is keveset eszek, mert nagyon nehéz összeválogatni, hogy az étel minősége is megfeleljen, próbálom minimalizálni a szénhidrátot. Rengetegszer olvasom, olvastam, hogy 1000-1200 kcal alatt nem szabad táplálkozni, nagyon félek attól, hogy lelassul az anyagcserém. Viszont nem tudok többet enni, és ha a szervezetem jelez, hogy oké, köszi, elég volt, nem kell több, akkor már nem érezném helyesnek, hogy magamba erőltessem, ami meg 'feltornázná' ezt a számot, az tele van cukorral. Így sem koplalok, négyszer eszem, éhségérzetem csak ebéd előtt van, de azt meg a hazaérésem befolyásolja, nem a saját döntésem.
Próbálok emellett annyi fehérjét bevinni, amire lehetőségem van, bár örülnék, ha adnátok ötleteket, hogy húson, tojáson, zöldségeken kívül mivel lehet ezt még.:)
Jó.. akkor is felejtsük el a sz.ar tejet.
Senkinek nem kell tej, sem savófehérje, sem túró..
Semmi hasznosat nem hoz az emberiségnek, el lehet felejteni. Pukk, nincs tej, nem fejünk tehenet, mert perverz szokás.
Köszönöm megint a válaszaitokat.
Egyedül a gyümölcsök hiányoznak nagyon, de akkor abból engedélyezek magamnak valamennyit, ha nem is minden nap és nem sokat. Mert ettől eltekintve amúgy sokkal jobban érzem magam, mint eddig.
Főtt dolgokra reggel én is gondoltam, csak sajnos így is nagyon késésben vagyok mindig. Viszont alternatíva lehet, hogy akkor este főzök pl. tojást vagy sütök rántottát, hűtőbe teszem, reggel meg felmelegítem.:D
Fehérjepor... Sokan dicsérik, azt mondják, veszélytelen, de én ezt annyira mégsem tudom elhinni. Persze, szinte eltörpül a rengeteg meghatározhatatlan anyag mellett, ami naponta a szervezetembe kerül, mégis tartok tőle.
Kedves kérdező! Hasonló gondokkal küzdök mint te! 1. napjaimat úgy kezdtem, hogy alig ettem, azonnal lezuhant 1,5 kg. Aztán olvastam, hogy ez nem jó módszer.
Átálltam arra, amire te, de én sem bírok sokat enni. Nekem már elkezdett cseszegetni az anyagcserém. Sosem voltam szerintem még 1200 kcalnál.
Én azt csinálom, hogy megpróbálom kevésbé véresen komolyan venni. most például eszek camambert sajtot, mert miért ne, néha belefér. Legalább plusz kalória. Ha kihágok nem omlok össze.
Meg egyszer a suliban úgy lezuhant a vércukrom, hogy azonnal be kellett nyomnom egy Balaton szeletet, nehogy meghaljak. Én még csak 1 hete csinálom. Szerintem a kitartás a lényeg, sajna koplalás nélkül nehéz gyorsan fogyni. Szóval simán lehet, hogy rámegy egy évünk is az életből...Remélem te tényleg elhízott vagy, és nem csak önbizalomhiányos! Sok sikert! :)
Sok kitartást kívánok neked!
Elhízottnak nem mondanám magam, van rajtam súlyfelesleg, amitől igencsak szeretnék (és fogok is!) megválni, viszont én ezt a szót erősnek érzem.
"élelmiszertechnikailag "
Csak nekem, az élelmiszermérnöknek tűnik fel, hogy normális esetben az élelmiszer és a technika nem kerül szoros kapcsolatba? :D
Elírtam, bocsánat.
Tehát: élelmiszertechnológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!