Kalóriaszámolásnál is tartsunk szünetet? Ha igen mikor?
A szervezeted akkor kapcsol raktározásba ha van miböl raktároznia. Vagy is ha többet eszel mint amennyit lemozogsz.
Azét nem fogysz mert 1300 kalóriánál kevesebbet mozogsz le egy nap. Ugye az átlagos kalória bevitel 2000 körül van, ennyi az ami egy alap testmozgással el is égetsz naponta.
Vagyis akkor a megoldás? Mozogjál. Napi 1 óra mozgás simán beinditja a fogyást. Elég ehhez pl hogy nem busszal mész haza hanem haza gyalogolsz.
1300 kcal-t már csak azzal el lehet égetni, hogy élünk. Én a 170 cm-rel és 73 kg-mal 1900 kcal körül égetek az alapanyagcserémmel. Ezt akkor is elégetném, ha egész nap az ágyban feküdnék. Természetesen dolgozok, háztartást vezetek, gyalog járok dolgozni. Szóval még edzések nélkül is bőven elégetek 1300 kcal-t.
Szerintem valami más van a háttérben, talán a bevitt kalória minőségén kellene változtatni. Sajnos nem tudtuk meg miket eszel, lehet azzal van a gond.
köszi a válaszokat. a reggelim szinte minden nap 1 szelet kenyér ami 4 gr (zsír, májkrém, vaj, de éppen csak van rajta) és mellé paradicsom, uborka, paprika. a nap többi részében nincs kenyér. ebéd az az aktuális főtt étel (főzelék, rízs, tészta,hús) persze az adag az kicsi. gyümölcsöt a cukortartalom miatt keveset eszek. DE!!! rengeteg dinnyét eszek.
írtátok, hogy a szervezet akkor raktároz, ha többet eszek. én nem erre ondoltam, hanem azt olvastam valahol, hogy ha kevés kalóriát veszünk mgunkhoz, akkor a szervezet azt hiszi, hogy "éhínség van" és azt a kevés bevitt energiát is elraktározza. Lecsökken a szervezet kalóriaszükséglete, alkalmazkodik a kevesebb tápanyaghoz,
és a további fogyáshoz még kevesebbet kellene enni. na ezt szeretném elkerülni.
Vacsora...?
Ha naponta 5-ször eszel keveset, nem lesz "éhínség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!