Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mégis h számoljam ki a kalória...

Mégis h számoljam ki a kalóriatartalmát?

Figyelt kérdés
házi tejföl aludttejből: 3l lefölözött tejet hagyok megaludni és ha már a savó és a túrós rész külön vált egymástól hidegen leszűröm és hagyom pár órán át csöpögni. ha lecsöpögött egy tálba teszem és habverővel jól összedolgozom,olyan állaga lesz mint a bolti tejfölnek,csak azt nem tudom h a kcal tartalmát h számoljam ki :/ segítene vki?
2013. júl. 11. 19:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tápi,

jobb lenne, ha megamaradnál a paleós topikban.

Az, hogy szerinted a tej árt, még nem jelenti, hogy úgy is van. Az meg, hogy másnak más a véleménye, még nem jeneti azt, hogy az illetönek 70-es IQ-ja van. (Ebben az esetben igen nagyot tévedtél, ennél joval több a hivatalosan mért érték is.)

A tej és tejtermékek kimondottan egészségesek, és csak néhány nem hozzáértö ember állítja, hogy ártanak. Bebizonyítva nincs, viszont az ellenkezöje igen.

2013. júl. 12. 14:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Ühüm, ebből a válaszból már tényleg más sugárzik :)

Mi nincs bebizonyítva? :) egyértelműen lehet autoimmun folyamatokhoz kötni a tejfehérje fogyasztást, ahogyan a tej nagy inzulinszint emelő hatása is bármikor bárkin mérhető.

Az hogy a tejtermékek egészségesek itt a legszubjektívebb állítás. Egészséges - eleve mit jelent? :)

Az hogy nagy inzulinválaszt produkál és ezért az elhízás, cukorbetegség kialakulásában szerepet játszik tagadhatatlan és logikus állítások, ezért merem vállalni őket :)

Vitázni arról lehet, hogy mekkora ez a szerep, tehát kis mennyiségű tej mennyire káros. Na ebben már nincs valóban jól alátámasztott álláspontom, hiszen nem ismerem a nagyon minimális tejfogyasztás káros hatásait, illetve mi számít minimálisnak :)

2013. júl. 12. 14:43
 13/15 anonim ***** válasza:

"az elhízás, cukorbetegség kialakulásában szerepet játszik tagadhatatlan és logikus állítások,"

EZ AZ, ami NEM, NEM tagadhatatlan, és még kevésbélogikus, csak néhány nem-szakember, hanem saját maga táplákozási szakembernek nevezett valaki állítja. Ez olyan, mintha én mától kitalálnám, hogy aki paradicsomot eszik, annak nem lehet gyereke - és egy csomó ember azt is elhinné.

2013. júl. 12. 16:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Pedig abban is van igazság, hogy aki eszi, nem biztos, hogy lehet gyereke. :P

Ismerek egy nőt, aki meddő volt - és rátalált a paleóra, rögtön teherbe is esett, szóval kár Tápot lehúzni, inkább a szemetek nyissátok ki végre. Elképesztő, hogy ennyi tudatlan ember van, tömi a sok szemetet magába, cukros, IR-es, PCOS, minden nyavalya baja van, de a tej az maga az élet, az nem rossz, ááá.

Én is sok betegségből meggyógyultam, mert rájöttem, hogy mi minden árt, csak ehhez nem kamu orvosi tényeket kell olvasgatni.

2013. júl. 13. 13:32
 15/15 anonim ***** válasza:

ma 13:32-es: abban, amit írsz, sok az igazság, a lényeg, hogy mindenkinek SAJÁT MAGÁNAK kell megtalálnia, hogy mi tesz NEKI jót.

Tápi hozzászólásaiban AZ a legföbb baj, hogy az agya egycsatornás, és nem tudja felfogni, hogy ami NEKI jót tesz, az nem biztos, hogy MINDENKINEK optimális.

A legtöbb válaszolót ezért idegesíti, ha minden kérdésre a saját nézeteit kezdi eröszakkal terjeszteni.

Nekem pl. gondom van, ha nem eszem kenyérfélét - igaz, nem sokat, de napi 1-2 szeletre szükségem van. Ugynaígy, ha nem fogyasztok tejtermékeket, akkor kimondottan rosszul leszek, semmihez sincs energiám. A nekem megfelelö vegyes táplálkozás (sok zöldség+gyümölcs, fehérje + kenyér-tejtermék) mellett nincs semmi bajom, sem érzésre, sem az orvosi vizsgálatok szerint.

Tehát én továbbra is fogok kenyeret/tejet/tejterméket fogyasztani, VISZONT nem KÖVETELEM senkitöl, hogy ö is ugyanígy éljen, MERT minden ember más.

2013. júl. 13. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!