Mégis h számoljam ki a kalóriatartalmát?
Tápi,
jobb lenne, ha megamaradnál a paleós topikban.
Az, hogy szerinted a tej árt, még nem jelenti, hogy úgy is van. Az meg, hogy másnak más a véleménye, még nem jeneti azt, hogy az illetönek 70-es IQ-ja van. (Ebben az esetben igen nagyot tévedtél, ennél joval több a hivatalosan mért érték is.)
A tej és tejtermékek kimondottan egészségesek, és csak néhány nem hozzáértö ember állítja, hogy ártanak. Bebizonyítva nincs, viszont az ellenkezöje igen.
Ühüm, ebből a válaszból már tényleg más sugárzik :)
Mi nincs bebizonyítva? :) egyértelműen lehet autoimmun folyamatokhoz kötni a tejfehérje fogyasztást, ahogyan a tej nagy inzulinszint emelő hatása is bármikor bárkin mérhető.
Az hogy a tejtermékek egészségesek itt a legszubjektívebb állítás. Egészséges - eleve mit jelent? :)
Az hogy nagy inzulinválaszt produkál és ezért az elhízás, cukorbetegség kialakulásában szerepet játszik tagadhatatlan és logikus állítások, ezért merem vállalni őket :)
Vitázni arról lehet, hogy mekkora ez a szerep, tehát kis mennyiségű tej mennyire káros. Na ebben már nincs valóban jól alátámasztott álláspontom, hiszen nem ismerem a nagyon minimális tejfogyasztás káros hatásait, illetve mi számít minimálisnak :)
"az elhízás, cukorbetegség kialakulásában szerepet játszik tagadhatatlan és logikus állítások,"
EZ AZ, ami NEM, NEM tagadhatatlan, és még kevésbélogikus, csak néhány nem-szakember, hanem saját maga táplákozási szakembernek nevezett valaki állítja. Ez olyan, mintha én mától kitalálnám, hogy aki paradicsomot eszik, annak nem lehet gyereke - és egy csomó ember azt is elhinné.
Pedig abban is van igazság, hogy aki eszi, nem biztos, hogy lehet gyereke. :P
Ismerek egy nőt, aki meddő volt - és rátalált a paleóra, rögtön teherbe is esett, szóval kár Tápot lehúzni, inkább a szemetek nyissátok ki végre. Elképesztő, hogy ennyi tudatlan ember van, tömi a sok szemetet magába, cukros, IR-es, PCOS, minden nyavalya baja van, de a tej az maga az élet, az nem rossz, ááá.
Én is sok betegségből meggyógyultam, mert rájöttem, hogy mi minden árt, csak ehhez nem kamu orvosi tényeket kell olvasgatni.
ma 13:32-es: abban, amit írsz, sok az igazság, a lényeg, hogy mindenkinek SAJÁT MAGÁNAK kell megtalálnia, hogy mi tesz NEKI jót.
Tápi hozzászólásaiban AZ a legföbb baj, hogy az agya egycsatornás, és nem tudja felfogni, hogy ami NEKI jót tesz, az nem biztos, hogy MINDENKINEK optimális.
A legtöbb válaszolót ezért idegesíti, ha minden kérdésre a saját nézeteit kezdi eröszakkal terjeszteni.
Nekem pl. gondom van, ha nem eszem kenyérfélét - igaz, nem sokat, de napi 1-2 szeletre szükségem van. Ugynaígy, ha nem fogyasztok tejtermékeket, akkor kimondottan rosszul leszek, semmihez sincs energiám. A nekem megfelelö vegyes táplálkozás (sok zöldség+gyümölcs, fehérje + kenyér-tejtermék) mellett nincs semmi bajom, sem érzésre, sem az orvosi vizsgálatok szerint.
Tehát én továbbra is fogok kenyeret/tejet/tejterméket fogyasztani, VISZONT nem KÖVETELEM senkitöl, hogy ö is ugyanígy éljen, MERT minden ember más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!