Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyókúra-kalóriabevitel. Így...

Fogyókúra-kalóriabevitel. Így jó lesz?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. 157 cm. Nincs sok időm, 11 hetem van, hogy lefogyjak 14 kilót. Most kb.55-56 lehetek : / Egyszer már sikerült lefogynom, de visszahíztam én hülye. Most hogy túltettem magam rajta, újra nekiállok. A terv persze rengeteg mozgás és kevés kcal bevitel. A kalóriákat úgy tervezem, hogy egyik nap mondjuk eszek 1000-t, a másikon 1300-t, a harmadikon 600-at, és megint 1000-t és így tovább. Szerintetek ez beválna? Azt akarom, h ezúttal ne lassuljon le az anyagcserém, de nyár végére érjem el a célt. Mellette persze min. 700 kcal égetés sporttal. MEg megpróbálnék minél aktívabb lenni a nap folyamán(úgy is dolgozni fogok, szval nem lesz nehéz). Persze olyan 46 kg-tól lassabban mennék lefelé és csak szálkásítanék inkább. Álmom, hogy nagyszerű táncos legyek, és a suliban sem ártana összeszednem magam és megmutatni mindenkinek, h más vagyok mint gondolják, szval..szűkségem van egy klasz alakra és a tudatra, hogy igenis végigcsináltam. Egyszer már megvolt, de..valami történt velem és elvesztett önmagamat és hát..elkezdtem enni. Ha tehetném visszafordítanám, de belekell törődnöm, h azt nem tudom. Szval.. Tudatában annak, h nehezebb lesz mint eddig, nekiállok. Pár tanácsot azért tudnátok adni? Hogy így a kcal bevitel mennyire lenne jó(a kevés kcaltól nem vagyok rosszul. Mellette simán tudok 1 és másfél órákat futni úgy hogy semmi bajom sem lesz tőle. ) csak..az anyagcsere lelassulásától tartok. Amiatt is híztam vissza gyorsan : / Úgyhogy most stabilan, gyorsan és tartósan szeretnék lefogyni. A válaszokat előre köszönöm : )
2013. jún. 14. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:

1000 meg 600 kalóriával nem tudsz "tartósan" lefogyni, a koplalásnak logikus és elmaradhatatlan következménye a visszahízás. Keress rá a neten a jojó-effektusra, meglátod, miért.

Ha minden másnap tényleg futsz 1, másfél órát, koplalás nélkül is lefogysz "tartósan".

2013. jún. 14. 19:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Beviszel 600 kcal-t elégetsz a sporttal 700-t + az alapanyagcseréddel is elégetsz valamennyit, sok minuszban leszel, szerintem befog lassulni az anyagcseréd, mondjuk az sem mindegy mit eszel és hogy sportolsz. Ugye létezik az "after burn effect" de nem gondolom hogy ilyen edzéseket csinálsz.

11 talán lelehet fogyni 14kg-t de nem értem a "nincs sok időm" kifejezést, végülis hizni volt időd nem?

2013. jún. 14. 19:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Tudom mi a jojó effektus, már megtörtént velem. de ha csak 1 nap böjtölnék attól nem hiszem, hogy nagy katasztrófa lenne. De még várom a véleményeket : ) És..nem, nem lenne elég ha minden másik nap futnék..mivel szeptember 2.-ára meg kell lennem.. Kiszámoltam, minden nap legalább 1500 kcalt elkéne égetnem. És..második válaszoló..mi az a after burn effect? A sport:Futnék 1 nap másfél órát(reggel felet, este 1et), délben tornásznék(callanetic vagy erősítések) és mellette kipróbálnám a jógát is, táncolnék, amikor rám jön 50 felülések elszórtan egy nap stb.
2013. jún. 14. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
A sport amit leirtál az több mint 700kcal szerintem, nagyon kevésnek tűnik az étel, de próbáld ki aztán majd megláttod, lehet te birni fogod.
2013. jún. 14. 20:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyszer már megcsináltam, 900 kcal-okkal. De most lesznek olyan napok mikor többet eszek, h becsapjam a szervezetemet. Amint lefogytam utána meg ugyanúgy sportolok naponta, és 1500 kcalnál maradok. És egészséges ételeknél persze. Sok fehérje, sok zöldség-gyümölcs, magvak, húsok stb. :) Köszi a válaszokat, holnaptól kezdem. És eldől majd, h mi lesz :D
2013. jún. 14. 20:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Nézd, okos ember már kárán tanul, a buta a sajátján sem.

Egyszer már elszúrtad, sok sikert a megismétléséhez. Ha neked ez jó...

(Magadat becsaphatod, a testedet nem!)

2013. jún. 14. 20:13
 7/7 anonim válasza:

Én is kalóriaszámolással fogyókúrázok és eddig egészen jól bevált.

Van egy oldal. kaloriabazis.hu nekem nagyon tetszik és jó eredményeket értem el vele.

Súlyod, magasságod és a heti tervezett fogyásod alapján kiszámolja hány kalóriát ehetsz, és ha sportolsz akkor azt hozzáadja.

Sok étel kalória tartalma megtalálható rajta...

Próbáld ki! Teljesen ingyenes!

600 kalória az iszonyúan kevés! A testedet nem fogod tudni becsapni.

Én is koplaltam már és visszahíztam a leadott 14 kiló helyett 16-ot .

A kalóriaszámolgatás tényleg jó módszer de meg kell találni a középutat amit tartósan is tudsz csinálni.

Én napi 1340 kalóriát fogyasztok és heti fél-1 kg között fogyok, viszont egyáltalán nem éhezek.

2013. jún. 26. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!