Fontos! A dietetikusnak mindig igaza van?
A lányomnak összeállított egy dietetikus egy diétát. 1400 kalóriát eszik naponta és 3-4 liter vizet iszik. Nagyon jól fel van építve minden, sok a fehérje, kevés szénhidrát és zsír. Rengeteg zöldség és vitamindús étel van benne. A lányom már szépen fogyott is, mert nagyon sokat sportol is emellett.
A kérdésem az lenne, hogy vacsorára(18óra) ehet-e a lányom 2 marék pattogatott kukoricát? Ezt írta neki a dietetikus. Csak szerintem az egy kalóriabomba estére. Vagy ez úgy van, hogy ha belefér az 1500 kalóriába, akkor mindegy hogy "egészségtelen"?
Segítsetek légyszi, nem értem ezt! köszi!
Szerintem azért írta neki hogy néha ilyet is egyen, ne járjon úgy hogy hónapokig el van tiltva ezektől és egyszer csak bezabál és nem bírja abba hagyni.
De nem minden pattogatott kukorica kalóriabomba. A tescósban 100 g ban 54 kalória van. Szóval szerintem ennyi bőven belefér, meg két maréknyi nem egy hatalmas adag.
nem hiszem hogy mikrósra gondolt a dietetikus, hanem arra amit zacskóban lehet venni kukorica és azt házilag kipattogtatni :) abban állítólag nincs is sok kcal, ellenben a mikróssal, mert azt túlfűszerezik stb... :)
gondolom azért mondta azt, mert az úgy estére eltelíti a gyomrot.. meg amúgy két marokban biztos nincs sok kcal!
A dietetikusnak SOSINCS igaza!
Pattogatott kukorica.. a gyereknek nem 1400 kalóriára van szüksége, hanem értékes ételekkel kell jóllakni! Nem kevés zsírra van szüksége, hanem annyira amennyi a húsokban van.
Ha dietetikus állított össze 'étrendet', akkor nem a kukorica lesz az egyetlen értelmetlen hülyeség benne (már elnézést).
Miket írt még? Kis tej, joghurt, némi csoki vagy cukor is van? Müzli vagy egyéb fölösleges keményítő? Azért 'kell' kalória limitet tartani, mert nem kevés, hanem kifejezetten sok szénhidrátot etetnek az emberekkel (valószínűleg a lányoddal is) és a rossz minőségű kaját a mennyiség korlátozásával kell kompenzálni. Na most kevés, rossz minőségű étel tápértéke.. szorozzuk össze, sajnos sose lesz sok.. Ilyen alapokkal fog indulni a lányod, és ez ki fog hatni az egész életére.
Nyilván egészségesebb lesz mint az előző generációk, akik a háború alatt-után voltak gyerekek, és a legnagyobb kincs volt nekik egy falat kenyér vagy kukorica, krumpli, de gondolom senki sem ilyen életminőséget szán a porontyának.
A dietetikusok viszont csak ennyit kínálnak, én nagyon meggondolnám mennyit fogadok meg egy ilyen önkényesen kinevezett "szakembertől".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!