Mennyire okos ha tojást eszem vacsorára?
Kérdés: Mi hizlalna a tojásban?
A zsír nem okoz inzulinszint emelkedést, a tojás fehérjéje is elhanyagolhatót. Nem, ezzel senki sem tudna meghízni. Hízáshoz enni kellene hozzá szénhidrátot vagy tejterméket, így önmagában abszolút fogyókúrás.
75% úúú, de hüle vagyok, hát tényleg én sem gondolhatom komolyan, igazad van.
Nem, komolyan gondolom. És Te sem láttál még disznózsírtól elhízott embert, bárhol is szedted magadra a dietetikusokra jellemző tévhiteket.. Az a testépítő, aki fehérjével és zsírral tömegel (kalória pluszban van minden nap) nem zsírosodik el.
Újat mondtam, de fogjuk az emberi szervezet bonyolultságára. Engem is meglepett amikor ezt megtanultam, de néhány hét alatt el lehet fogadni az igazságot, bár fájdalommal jár, mert megborítja a világról alkotott elképzelést.
Hirtelen a sok Updétos hülye tényleg elképzelhető lesz, hogy lefogyott (ettől még hülyék, de valóban fogytak) és magyarázat lesz rá.. komoly téma.
Off: EZ mekkora hülyeség! Hogy alakulna már át a zsír cukorrá? Max a cukor zsírrá, de teljesen más kémiai és biológiai folyamaton keresztül. Egy kis ismétlés a zsír emésztődéséről a gyengébbek kedvéért:
A zsírok enzimatikus bontása már a szájüregben megkezdődik, a lipáz hatására. Majd az epesavak emulgeálják.
A lipidek tényleges emésztése a vékonybélben történik. A trigliceridek emésztését a hasnyálmirigy-lipáz végzi, amely a két szélső zsírsavat lehasítja a trigliceridekről. Így zsírsav és 2-monoglicerid keletkezik. A rövid és középhosszú láncú szírsavakat tartalmazó trigliceridek bomlás nélkül is felszívódhatnak. A bélhámsejtekbe került zsírsavak egy része már itt átalakul fajspecifikus zsírsavvá. A monogliceridhez újból zsírsavak kapcsolódnak, a hosszú zsírsavláncokat tartalmazó trigliceridek zsírcsepp („kilomikron”) formájában, fehérjeburokba zárva távoznak a bélhámsejtekből a nyirokerek felé. A rövid és középhosszú zsírsavakat tartalmazó zsírok közvetlenül a bélbolyhok vérereibe jutnak.
A csirke petesejt finom. Csirke menstruáció, fokhagymával nyaminyaminyami. Mindenki szereti.
A vércukrunk valóban zsírból van. Napi 500g glükózt tud szintetizálni a májunk. De hülyeség mellébeszélni, a zsírevés nem okoz vércukor, inzulin emelkedést, miről van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!