Mit válasszak? 1200 kcal egyből vagy 1500-1400-1300 stb. , tehát váltásokkal?
Próbáltam már fokozatosan, becsülettel számoltam, 1500-ről indultam. Le is ment egy pár kiló, de ott megtorpant. BÁRMIT csinálhattam, semmi.
Ezért is gondoltam, hogy kipróbálom, hogy kevesebbet eszek, hátha ez jobb lenne, de félek tőle, hogy a szervezetemnek ez rossz. A fene tudja.
Hibám annyi volt, hogy a mozgást kihagytam, illetve csak több órás sétákra mentem a gyerekemmel (babakocsis séta). Most mindenképpen bevezetem azt is, napi fél óra-óra aerobic, futópad.
30 éves nő vagyok, sajna 85 kilóval a 164 centimhez. Brutál sok. :(
1300 kcal ideális lenne a pihenős napokon, a mozgós napokon 1400.
Ennyi mozgás pedig nem elég, mm félóra. Próbáld emelni, ha bírod.
1500 kcal mellett főleg salátát ettem vacsorára, ebédre rendes főtt kaját (főzelék, párolt zöldség, hús, rakott étel).
Voltam dietetikusnál is, az általa összeállított diéta mellet sem haladt a dolog.
Az biztos, hogy ott komoly hiányosság volt a mozgás.
Köszönöm a válaszokat, akkor a mozgást meg fogom emelni mindenképpen. Talán ez lesz a kulcsa a dolognak.
Na, itt a baj, egy mondatból kiderült.
Alvás közben termelődik a növekedési hormon, akkor épülnek az izmok.
Magyarán vacsorára fehérjét kell enni, nem salátát..
Komolyan mondom, hatalmas változást érnél el, ha estére fehérjeturmixot/zsírszegény túrót/párolt húst ennél.
A dietetikusok.. rögtön minden bizalmat megkapnak mert elvileg a táplálkozásról tanulnak, az fel sem merül senkiben, hogy amit tanulnak az hibákat tartalmaz.. na mindegy, ezért nem működik amit mond.
Célszerű szigorúan alacsony szénhidrát mennyiséget enni, glutént (gabonák) és tejfehérjéket teljesen mellőzni. Ez a fogyás miatt is fontos, nem csak az egészségügyi okok miatt. Ezt érdemes tartani.
Tehát például a rakott étel.. az hogy készül? A hagyományos főtt ételeket a magyar konyhában liszttel, tejföllel vagy egyéb tejtermékkel szennyezik, lényegében teljesen fölöslegesen. Az ilyen szokásosan készült ételekkel jó vigyázni.
Hát a dietetikustól tényleg elment a kedvem. Egy rakás kenyér volt benne, sőt, utánaszámoltam pár kajának, kizárt, hogy jól volt kiszámolva.
Én szerintem jobban állítottam össze.
Köszönöm a tanácsokat, meg is fogom fogadni. Reméljük, hogy most nagyobb sikerem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!