Mennyi kalória van a menzás kajákban általában?
Gondolok itt például a paradicsomleves + rizs, sült csirkecombbal, vitaminsalátával kombinációra? Vagy akár a zöldségleves + brassói aprópecsenye?
Ezekből mind 1-1 tányérral, ha megeszek ebédre, az nagy gáz? Raknak bele valamit a menzán, amiről mi úgy nem tudunk és megdobhatja a kalóriaszámot?
Tényleg elnézést, ha butaság a kérdés, de belekeveredtem ebbe az egész kalóriaszámlálgatásba...
Nem fogsz messzire jutni a kalóriaszámolással.Vagy feladod, vagy bekattansz tőle.Mellékesen, lehet az egyik ételből napi 3-4 ezer kalóriát enni úgy hogy nem hízol közben 1800 kalóriával is lehet hízni. Lásd.: gyümölcs vs gyors-kaja.
A kérdésedre a válasz: édes mindegy, de csak hogy tudd, borzalmas dolgokat raknak a menzás kajába.És nem a kalória miatt kellene aggódnod hanem a minőség miatt.Gusztustalan az ottani "étel".A kutyámnak különbet adok.
Elnézést, nem akartam megbántani senkit, de ez a véleményem.
Sajnos tudom, hogy mire gondolsz. Találkoztam már olyan cuccal ott, amiről nem tudtam eldönteni, hogy micsoda. Azonban vannak egész jó kaják is. Eltekintve a fel-felbukkanó haj, illetve szőrszálaktól...
Viszont kénytelen vagyok a menzás kaját megenni, mivel csak az van a kollégiumban (és ugye, ha már ki van fizetve...).
Van valami más ötleted, amivel hatékonyan lefogyhatok?
Köszönöm a válaszod!
10 évig voltam menzás. Fogyikor hagytam abba a menzát. Sokszor van rántotthús, főzelék (liszttel készül ugyebár) a rizs az mindig fehér, sokszor van tésztaétel.
Hiszen a tészta az olcsó, a főzelék megint olcsó... natúr húsok alig voltak párszor a főzelékhez.
Gimis vagy? Középsulis vagy ez egyetemi menza lenne? Ha középsuli és nem megy máshogy a kaja, én ezeket csináltam gimiben fogyikor:
- ha a leves zöldségleves pl. kertészleves, vagy tavaszi zöldségleves azt mindig megettem (ha tésztát raktak bele azt nem)
- ha krémleves azt sosem!! az egy csomó kalória.. a tejszín ami bennevan
- ha gyümölcsleves azt sem, az cukros. a paradicsomlevesben asszem van cukor, szóval azt kihagynám, de ha zöldségleves van azt edd meg!
a rizs fehérrizs, szóval kihagynám. A vitaminsaláta remek. próbálj több adagot szerezni/venni (vagy kérd el mástól akinek esetleg nem kell) a sült csirkecomb picit zsíros de még jó húsnak mondható. Mindig szedd le a bőrét! Az nagyon zsíros de a többi része okés.
brassói több kcal hiszen vöröshús, de ez is mehet.
Kerüld:
- rántott hús
Ha főzelékhez natúr húst adnak, akkor azt nyugodtan edd! Ha van főtt tojás a főzelékhez azt is meg persze a főzelékből is nyugodtan egyél mert igaz hogy liszt van benne de jóval egészségesebb mint pl a rántott hús.
Tésztát kerüld mindenféleképp! Krumpli is ch azt sem ajánlom... burgonyapürét sem.
Középsulis koli, igen, és máshogy nem tudom megoldani a kaját. Legalábbis arra nincs pénzem, hogy minden nap megvegyem magamnak az ebédet. Eddig annyit tudtam tenni az ügy érdekében, hogy vacsorát nem eszek (mert az mindig szar...). Vacsorára inkább gyümölcsöt szoktam, almát vagy narancsot, vagy éppen ami van nálam (ha nincs gyümölcs, akkor nem eszek semmit).
Tényleg sokszor van tészta (+pörkölt), rántotthús rizzsel, vagy krumplival és főzelékek. De van, hogy csak Vargabélest adnak, aztán annyi az egész ebéd.
Nem fogok hazudni, szeretem a hasamat, de most változtatni akarok az életmódomon. Csak hát ugye koleszosként meg van kötve a kezem.
Tízóraira mit egyek a suliban? Régebben Fornetti sütiket vettem, aztán átálltam a joghurtokra...(Aztán észrevettem, hogy az nem túl jó nekem, mert érzékeny vagyok a tejtermékekre....szóval azok sem jók.) Gyümölcs meg nem mindig van a koliban, amit össze tudnék vágni. Azt pedig nem szeretném, hogy egész nap korogjon a gyomrom, amíg vissza nem érek a koliba, hogy az ebédemből is csak azt egyem meg, amit szabad. Nem szeretnék éhezni.
Félreértés ne essék, nem keresek kifogásokat (csak volt már olyan, hogy nagyon keveset ettem-éheztettem magam. Tulajdonképpen annak köszönhetem, hogy most úgy nézek ki, ahogy...)! Nagyon köszönöm a tanácsaidat, és igyekszem betartani őket!
#1-es válaszoló vagyok. Ha nem tudod elkerülni a menzát akkor a nap többi részében kell egészségesen enned amennyire csak lehet.A menzás kajában nem szokott annyi zsíros dolog lenni, ami az egyetlen pozitívuma.Viszont sós.Ha ki tudod zárni a sót az étrendedből nagyon sokat le lehet dobni a vízből.Nekem most feljött az ünnepek alatt kb 5 kiló víz, de majd most ledobom 1-2 hét alatt.
Kalóriaszámolás helyett: gyümölcs, zöldség limit nélkül.Én így lettem a célsúlyom.Mondhatni cukorral fogytam. :D
Napi 2500 kalória Minimum gyümölcsből és szépen be fog állni a súlyod.Az ebédet leszámítva akkor kb 2000 minimum.Én nem félnék a szénhidrátoktól, engem azok hoztak formába, megszabadítottak 30 kilótól éhezés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!