Jó a következő diéta?
Reggel egy bögre tejes kávé kb 7 és 8 között, 10körül 1 alma, délben egyik nap egy tányér leves (amit épp főzök), egy bögre tejes kávé, délután egy alma, este zölségek joghurttal leöntve, egy szelet sonkát szoktam még darabolni bele.
oliva olajjal főzök, a leveseket étkezési keményítővel sűrítem és tejjel színesítem, hogy ne legyen seszínű, így a férjem sem veszi észre, hogy sokkal másabb ízű lenne, mint a rántásos sűrítés.
Másik nap délben leves helyett főétel pl. 6-8 szem pörkölthús friss salátával.
A kávéról nem tudok lemondani és cukor helyett xilit-et teszek bele(nyírfa cukor), nem eszem kenyeret és semmilyen lisztes dolgot, sem zsömle, sem kifli semmilyen péksütemény. Ha éhesnek érzem magam két evés között, akkor vizet iszom.
Van hogy mondjuk ebédre nagy ritkán nem leves vagy hús salátával, hanem főtt tészta , de ez ritka, mert az is lisztes, bár csak durum lisztes száraztésztákat eszünk.
Remélem így elkezdődik a fogyás. 2 naponta tornázok is, itthon vagyok gyed-en így amikor alszik a gyerek, 20-30 percet tornázok, has, comb fenék gyakorlatok. Futni nem tudok eljárni, mert éjszaka kétszer kel a kicsi enni és reggel nem bírok korán kelni, hogy futni menjek mielőtt apa dolgozni megy, este meg olyan soká jön, hogy már félek a sötétben egyedül kimenni.
10kg szeretnék fogyni, nem 2 nap alatt, hanem ahogy lemegy magától. Szerintetek jó így?
Ahogy számolgattam kalória szempontjából elvileg elegendő a fogyáshoz.
Híztam 10kg-t pár év alatt és már nagyon zavar, a bőröm is csúnya lett szülés után, nem szakadt meg, de megnyúlt a hasam és a cicim is. Nem szoptatok már és a cicim is olyan, mint egy leeresztett lufi.
Szerintem sajnos a tornával a megnyúlt bőr nem tűnik majd el, de így meg 60kg-as nem érzem jól magam, nekem az 50kg a jó a 155cm-hez. Igaz, akkor még jobban lóg majd a cicim hasam, de legalább nem leszek kövér.
Szóval próbáltam úgy összeállítani az étrendem, hogy vannak amiről lemondok, de azért ne borítsam fel teljesen az étrendem és ne vonjak meg mindent amit szeretek. Eléggé szeretem a húsokat, így gondoltam salátával megehetem és még jól is lakom vele. A levesre is szükség van, de azt nem tartottam jónak, hogy leves után egyből egyem a pörköltös salátát, akkor mindenféle egyben kerül a gyomromba és nem győzi a gyomrom emészteni.
köszi szépen, nem mertem párolva, gondoltam, akkor a vitamin kimegy belőle, inkább nyersen ettem hozzá.
Próbálok mindennap valamibe belecsempészni 1 evőkanél zabkorpát is, hogy a wc-re menés is könnyebben menjen.
Gondolom ehetnék még joghurtot is akár este is ugye?
Meg eszem étrend kiegészítő vitamint is. Arra számítok, hogy az emésztésem is javul a sok zöldségtől, almától, eddig akadozva ment a wc-re menés is.
Imádom a sütőtököt is. Most pont szezonja van.
Abból mennyit ehetek? Vacsorára ehetek azt?
meg képzeljétek mióta a kicsivel elkezdtük a hozzá táplálást, és belekóstoltam, akkor jöttem rá milyen finomakat lehet csinálni és nagy a rost tartalma és az éhségemet is csillapítja.
Először csak alma-barack volt leturmixolva és megkóstoltam, nagyon ízlett, aztán kezdtük az alma sütőtököt, hát iszonyat finom. Aztán alma-rápa.
És a végén már dupla adagot szoktam csinálni, mert délután néha én is azt eszem, nem hízlal, rost tartalmú, egészséges és éhség ellen jó.
Szerintetek? Úgy örülök, hogy eszem gyümölcsöket, mert tudjátok míg össze vissza ettem nekem gyerek korom óta allergiás vagyok a nyers dolgokra, volt, hogy egy fél almától úgy nézett ki a szám, mint aki szilikonos szájfeltöltésen volt, vagy pl a baracktól is, paradicsom, szóval minden ami nyers, feldagad a szám, van, hogy a torkom is bedagad kicsit, meg a szám belülről pl. borsónyi dudorok vannak a számban.
Mióta kicsit változtattam az étrendemen azóta nem kívánom állandóan a sütiket sem és nem dagad fel a szám sem.
Gyanakodtam egyébként kandidára is, hogy mindig édességet ennék és nyilván a kandida kívánja az édeset és nem a zöldség kell neki, lehet így tiltakozott a szervezetem a nem édes dolgok ellen.
Ez lehetséges?
Reggelire vagy tízóraira kóstold meg a zabkását (3 dl tejben főzz meg 30g zabpelyhet) isteni finom, és nyugodtan ehető.
Ebédre sovány húst egyél nyugodtan, ne csak pár kockát.
Délután már ne egyél gyümölcsöt, egyél inkább sovány túrót, natúr joghurtot, ebédről maradt húst köret nélkül, rántottát 1 egész tojásból és még 2 fehérjéből, vagy 2 főtt tojást...
Délelőtt bébipapizhatsz ha szereted.
(Három gyerekes anyuka)
hát elég hamar ledobtam 4kg-t a szénhidrátmentes diétával. Cirka 2-3 hét alatt, ami kicsit sok, de hát betartottam a diétát, gondolom ez a fajta diéta az, amivel ugyan olyan hamar vissza is szalad, ha nem figyelek oda. Igyekszem oda figyelni. Ajánlom másoknak is, ha elég elszántak vagytok.
Végülis a torna kimaradt az életemből, pedig jól esett volna, de nem jutott időm rá, de megppróbálom mégis beiktatni. Szeretnék még vagy 2-3 kg-ot fogyni, de már ennek is nagyon örülök.
Végülis a következő képpen telt a 3 hét. Reggel tejes kávé kb 2dl édesítőszerrel, 10óra körül alma, vagy alma-sütőtök püré én készítettem, mert a kisfiam is ezt eszi. Vagy alma-répa, persze a répa meg sütőtök főve van.
Délben leves keményítővel-tejjel sűrítve pl karalábé leves, paradicsom leves, zöldség leves. Leves után a szokásos 2dl tejes kávé. Délután 1 joghurt vagy műzli szelet, de legtöbbször a bébipapi gyümölcs. vacsira zöldség csirkemellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!