Mit főzzek ami viszonylag kevés kalória, egészséges de a családom többi tagja is megeszi?
Mit változtassak a hagyományos recepteken,hogy én is tudjak belőle enni,de ne kelljen külön főzzek? Örülök ha egyfélét megfőzök...a családom viszont inkább a hagyományos,magyaros konyhát kedveli..
Ráadásul inkább disznóhúst szeretünk mint baromfit...





Hónapok óta "diétázom" úgy, hogy ugyan azt eszem, mint a család többi tagja. Annyi a különbség, hogy nagyon kevésszer eszem tésztát és egyáltalán nem eszem olajban sütött dolgokat. Nagy ritkán, ha rántott húst kérnek, akkor megcsinálom és én is azt eszem, havonta egyszer egy szelet belefér. Krumplit sütőben sütöm, vagy pl. a krumplipürét a főzővizével higítom, semmi vaj, szórok rá petrezselymet, tök finom. A krumpli, ha nem zsiradékban készíted, teljesen jó a diétába.
Ha pl. készítek gulyás levest és mákos tésztát, akkor a tésztából nem eszem. Vagy ha ehetem mindkét fogást, akkor a főfogást megeszem ebédre, a levest meghagyom vacsorára. A szicíliai húsgombóchoz tészta helyett salátát eszem. Mindenre van megoldás, nem nagy időráfordítással, csak picit el kell engedni a hagyományos/magyaros főzési technikát.





11 vagyok: Nem használok semmiféle zab, vegán, stb. baromságot. Sajtot nem eszem (nagyon zsíros). Annyi, hogy zsír helyett olajat, de azt is sima napraforgót, néha olivát, vagy szezánolajat kínai kajákhoz. Én inkább az adagokra figyelek. Hétvégente szoktam készíteni nagyobb adag párolt zöldséget, rizs és sütök csirkemellet magamnak, ezek mindig vannak a hűtőben, hoy bármikor tudjak enni. Sertéspörkölt mellé eszem párolt zöldséget, vagy rizst, vagy főtt burgonyát, mindegy jó. A pörköltet olajon készítem, szalonna nélkül, de amúgy mindent ugyan úgy. Tejfölből 12%-ost veszek, egy rakott krumplit ugyan úgy elkészítek, az enyémből kipöckölöm a kolbászok nagyját, csak krumplit meg tojást eszek, vagy eleve egy részére nem kolbászt teszek, hanem virslit (az se sokkal jobb amúgy). Levesek pl. szinte mind mehet ugyan úgy. Ez amúgy azért is jobb így, mert ha már nem fogsz diétázni, akkor is tudod ezt folytatni.
Alapvetően az a legnagyobb baj, hogy össze-vissza eszünk és hatalmas adagokat és sokat nassolunk. Ha a nassolást és az össze-vissza evés elhagyod és kisebb adagokat eszel (reggel-ebéd-vacsora), és beiktatsz tízóraira meg uzsira nyers zöldséget, gyümölcsöt, magokat, akkor tuti, hogy fogyni fogsz.





Elöször is a zsír/olaj között semmi különbség nincs kalória szempontjából.
Másodszor minden megszokott ételt ehetsz akkor is, ha fogyni akarsz, csak a lehetöségeken belül csökkentsd a zsiradékokat, amennyire lehet, egyél több zöldségfélét, illetve ne nassolgass édes vagy sós akármiket, ne igyál cukros üdítöket, kávét-teát cukor nélkül, alkoholt hagyd ki.
Nem kell külön fözni, nem kell külön körítés, csak az adagokkat és mennyiségekkel foglalkozz, erre legalkalmasabb módszer a kalóriaszámolás
Én ma paradicsomos bulgurt készítettem, sütőben sült húsgombóccal, egy leheletnyi parmezánnal
de lesz a héten még citromos-fetás rizs is sült csirkemellel





Ha tartósan fogyni akarsz, akkor már most olyan étrendet kell kialakítanod, amit életed végéig tartani tudsz, minden más esetben vissza fogod hízni, amit leadsz.
Másrészt a kalóriaszámolás lényege pont az, hogy nem kell semmiféle "diétás" étel, étrend, azt eszed, amit akarsz, csak a mennyiségekre kell odafigyelni.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!