Ha sütőben sült burgonyához margarint használtam akkor azt még a krumpli mellé számolnom kellene?
A margarin - meg minden más zsiradék - sok kalóriát tartalmat, a sütöben sütésnél éppen az az elöny, hogy minimalizálni lehet, vagy akár teljesen elhagyni is.
Krumpli esetében teljesen fölösleges. De ha már zsirfélét akarsz hozzá, akkor olajat vagy esetleg igazi vajat tegyél, a margarin nagyon nem egészséges.
"ha már zsirfélét akarsz hozzá, akkor olajat vagy esetleg igazi vajat tegyél"
Minden klinikailag releváns vizsgálat szerint a vaj problémásabb dietetikai szempontból, mint a margarin, viszont az olajok hozzáadása valóban jobb alternatíva mindkettőnél. A lehető legjobb persze az lenne, ha semmilyen zsiradékot nem adnál a burgonyához, hisz az jól befűszerezve magában is nagyon finom és jó állagú. A kelet-európai konyhának mániája a mindenhez dobjunk zsiradékot fétis feleslegesen.
Ettől függetlenül senkinek nem azon fog múlni a fogyása vagy az egészsége, hogy néha-néha eszik egy kis krumplit margarinnal.
"anya azt mondta h ha nem rakom akkor ki lesz száradva vagy ez nem igaz"
Erre írtam, hogy itthon ez a háziasszonyok mániája, de próbáld ki egyszer, hogy margarin vagy vaj nélkül bedugsz a sütőbe egy jól befűszerezett, adott esetben megsózott krumplit 30-40 percre monduk 180 fokon, és isteni lesz. Ha nagyon félsz az első alkalomtól, akkor dobj hozzá egy kanál olivaolajat, és akkor biztos a siker.
Nyugidtan egyel krumplit! Szuper étel. Diétában is.
És igen, számolni kell a matgarint is hisz azt is megetted
7-es: 100 g krumpli 80 kcal, szóval nyugodtan fogyasztható!
Ami inkábbb meggondolandó, az a zsiradék, ami 100g: 700/900 kcal között mozoghat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!