Hogyan változik a kelt tészták tápanyagtartalma az elkészítésük során?
Figyelt kérdés
Az élesztő cukorral táplálkozik, így állít elő szén-dioxidot. A különböző kelt tészták (kenyér, kifli, zsemle, kalács, stb.) elkészítése során ezért a kezdeti alapanyagok összenergiatartalma magasabb, mint a kész ételé, hiszen az élesztőgombák az alapanyagokban található cukrok egy részét megemésztik. A kérdésem az, hogy mekkora részét? A sütéshez használt élesztőgomba átlagosan mennyi szénhidrátot emészt meg?aug. 7. 14:36
2/5 anonim válasza:
Így van, nagyon keveset, nyugodtan számolhatsz az alapanyagok tápanyagtartalmával.
3/5 anonim válasza:
Maximum 5 grammot. De inkább 2 körül. Ezt ne számold bele
4/5 anonim válasza:
Azt hittem én nagyon komolyan veszem a kalóriaszámolást, de ezek szerint sehol sem vagyok még.. :D
Soha, ismétlem, soha nem foglalkoztam ilyennel és nem is tudok embert, akinek egyáltalán ez az eszébe jutott volna..
5/5 anonim válasza:
Nézd, ha ennyire rettegsz a szénhidráttól, akkor inkább felejtsd el a kelt tésztátúgy, ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!