Nekem ennyire lassú az anyagcserém hogy "nagyon" keveset
kell ennem ahhoz hogy fogyjak?
Figyelt kérdés
Szóval én az évek alatt sokszor diétáztam. Kb évente 1-2-szer rámtör hogy na akkor MOST fogyok le, persze ez csak ideig-óráig tart.
Nekem mindig kevés kalóriát kellett ennem ahhoz hogy fogyjak. 1400 kalóriával plusz heti 4×1 óra sporttal tudtam csak fogyni. Így ment le mindig 2 hónap alatt 4 kg. De amint abbahagytam, rögtön visszajött. Pedig nem zabáltam. De 2000-2200 kalóriával már visszahíztam mindent. Amikor 1600-1800 kalóriát ettem, stagnált. Itt meg olvasom a sok választ hogy ők 1800 kalóriaval fogynak. Akkor ezek szerint az én testem ilyen rossz? Az anyagcserém lassú?
jún. 29. 09:39
1/10 anonim válasza:
Ehhez először is azt kéne tudni hogy milyen magas vagy és hány kiló.
Én 60-ról 52-re 2000-el fogytam, de napi szinten 3 óra séta, minden nap 40-60 perc kardió edzés és heti minimum 150 km bringázás mellett. Mozgás nélkül kb 1400-1500-al fogytam volna, de a 4x1 óra sport mellett sem hiszem hogy mondjuk 1700-nál nagyon többet ehettem volna.
jún. 29. 09:46
2/10 anonim válasza:
NEkem 150 cm "magassággal" az 1500 kcal a normál
A te méreteidröl nem írtál, pedig lényeges lenne.
jún. 29. 10:06
3/10 A kérdező kommentje:
164 cm, 80 kg. 28 éves nő.
jún. 29. 10:33
4/10 anonim válasza:
Az adataid alapján olyan 1600 körül kéne enned a fogyáshoz, az 1400 nagyon kevés, a BMR-ed alatt van. 2000 körül lehet a súlytartásid kb, ez nagyjából egybe cseng a tapasztalataiddal. Akik sok kalóriával fogynak, azok nagyon sokat is sportolnak, mozognak.
jún. 29. 11:11
5/10 anonim válasza:
Vigyázz mert ha anyagcsere alapú a problémád akkor a kalóriamegvonás folytan lehet hogy fogysz egy-két kilót de az biztos, hogy az az anyagcserét is lentebb viszi. Amikor a szervezetünk azt tapasztalja hogy az elégségesnél kevesebb kalóriát viszünk be akkor lentebb állítja a túlélésünk érdekében az anyagcserét, tehát ez egy ördögi kör is tud lenni. Hogy valóban baj van az anyagcserétdal meg tudod állapítani ha csináltatsz egy teljes pajzsmirigy panelt és összehasonlítod azokkal a táblázatokkal amelyik tényleg a normális anyagcserét mutatják. Linkelek egyet ha találok.
Hanem az optimális tartományban vannak az értékeid akkor alulműködő vagy akkor is ha az orvosok azt állítják, hogy ez még nagyon rendben van. Autoimmun pajzsmirigybetegként biztosan tudom, hogy a fenti táblázat mutatja a helyes állapotokat.
jún. 29. 12:03
7/10 anonim válasza:
Kérj a háziorvostól pajzsmirigyhormon-vizsgálatot.
jún. 29. 14:01
8/10 anonim válasza:
Mindenhez csípős paprikát, cayenne borsot kell enni. Attól felgyorsul az anyagcsere
jún. 29. 14:39
9/10 anonim válasza:
Az adataid alapjan teljesen logikus h 2000 kcalon hizol
jún. 30. 02:22
10/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem logikus, 9-es, az alapanyagcseréje 1600, még 400-at meg egész biztos, hogy elhasznál, ha csinál valamit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!