Koplalás, valamit nem értek?
Az 1300 kalória lehet valakinek már nem koplalás.
A különbség a BMR. BMR alatt koplalás és iszonyat egészségtelen. Felette egészseges. De egeszseges dogyasnal is a legelejen csak a viz megy le es utana a tobbi.
Az izomvesztés pedig fehérje es sportfuggo.
Nem jól érted. Ha kalóriadeficitben vagy, akkor fogysz. A szervezeted felhasználja a szénhidrát-tartalékaidat, és minden mást, amihez csak hozzáfér. Ha nagyon-nagyon keveset eszel, leürülnek a szénhidrát raktáraid (ami jelentős vizet us megköt, így az is távozik), majd a szervezeted veszettül keresni kezdi, hogy mit bonthat le. Az izom “könnyű préda” neki, ezért azt is elkezdi bontani, mellette azért törögeti fel a zsírraktárakat is. Az nem igaz önmagában, hogy bizonyos kcal bevitel mellett hirtelen átvált zsírégetésre. Ha több kalóriát viszel be, később “kell” az izmokhoz nyúlnia ÉS ha edzel (lehetőleg súlyzóval), a tested azt a jelet kapja, hogy az izmaidra szüksége van, így azokat nem kezdi el lebontani.
A BMR az alapanyagcseréd, ami ahhoz kell, hogy a tested működni tudjon (dobogjon a szíved, levegőt vegyél, emésszél) stb. Ha tartósan ez alá mész, a szerveidet károsíthatod vele. Emellett nyilván edzeni sem lesz erőd, hogy elkerüld az izmok lebontását.
Ez azért van, mert a legtöbb embert csak az érdekli hogy mennyit mutat a mérleg, le se tojja hogy zsírból vagy izomból fogy, csak fogyjon. Meg eleve baromi lusták mozogni.
Én is sok kalóriával, magas fehérjebevitellel és rengeteg súlyzós és kardió edzések fogytam. 40 éves nő vagyok, jobban nézek most ki mint 20 évesen... 0 narancsbőr, feszes test, tónusos izmok... De a legtöbb fogyni vágyó nem nagyon hiszi el hogy a szép eredményhez tényleg meg kell mozdulni. Azt hiszik ha lefogynak (mindegy hogy hogyan), máris gyönyörű topmodell alkatuk lesz, holott ez nagyon nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!