Egy nagyon pici nő esetében mik az ideális számok?
27 éves, 145-cm-es, 54 kg-os nő vagyok. 40 kg-ra szeretnék visszafogyni, bár párom szerint ez nagyon kevés. Mikor megismerkedtünk, 40 kg voltam és sem ő, se senki más nem tartott soványnak. Normális volt a súlyom.
Mi az ideális súly ilyen magassághoz?
Illetve mennyi idő alatt reális leadni ezt, és mennyi kalóriával kell számolni /nap?
Mennyi vizet kellene innom egy nap?
Na, a rosszindulat megszólalt "Örülök, ha neked anyuci meg apuci megadta a feltételeket a jó élethez"
Nem a szüleim jártak főiskolára, nem ők írták a szakdolgozatomat, nem ők diplomáztak le, nem ők keresték a munkát nekem. Erről csak ennyit.
Azért írtam, amit, mert majd akkor a saját károd árán megtanulod, hogy az Egészség a legdrágább kincs. Most fiatalon kell megalapoznod a jó egészségedet. De, ha ez téged nem érdekel, és fontosabb számodra a munkahely, mint a saját egészséged, ám legyen. Akkor majd mehetsz orvostól-orvosig, viheted hozzájuk a fizetésedet. Ez a te döntésed.
Kérdező, én az 1-es válaszoló vagyok, szóval nem vagyok érintett, de azért ez az utolsó válaszod elég karcosra sikeredett... Miközben a korábbi válaszoló semmi olyat nem mondott, ami nem lett volna igaz vagy hasznos. De természetesen a te életed, azt csinálsz, amit akarsz (De te kérdezted, mennyi vizet kellene innod. A napi min 2 liter elég köztudott és közmegegyezéses szám, lehet ezt nem elfogadni, de akkor nem a hírnököt kell lelőni..) Napi 1 liter cukros üdítőbe meg belegondolni is rossz, ha már csak azt elhagyod, azzal is fogyhatsz. (De ugye semmi közöm hozzá)
Az meg szerintem is alap (és nem kiváltság), hogy az ember akkor menjen wc-re, amikor szükségét érzi, és senkinek sem lenne szabad olyan munkahelyen dolgoznia, ahol ez sem lehetséges. Tudom, a szükség nagy úr, de abban a jótanácsban sem látok semmi kivetnivalót, hogy próbálj meg törekedni valami jobbra.
Kérdező, szerintem 40-45 kg lenne a legjobb súlyod úgy általánosságban. De persze nem mindegy, hogy pl nagy melled van-e (annak van súlya is) vagy nehezebbek-e a csontjaid vagy vékonyak és hasonlók. Nyilván ezek a te esetedben csak 1-2-3 kg-ot jelentenek, de ilyen alacsony embereknél ez is számít. Na meg persze rád is igaz, hogy lehetsz 38 kg-os skinny fat meg 45-46 kg-os szép izmos is.
Ezt a mindenkinek minimum 2 liter vizet kell innia minden egyes nap dolgot meg hagyjuk már. Ahogy ennie sem ugyanannyit kell egy pici, ülőmunkát végző nőnek, mint egy 190 centis rakodómunkás pasinak, hogy fedezze az energiaszükségletét, úgy innia sem. Nyilván a cukros löttyök napi szinten mindenképp egészségtelenek, de egy-másfél liter víz teljesen rendben lehet egy 145 centis, nem nagy fizikai terhelésben levő nőnek. Ha a kérdező szervezete így működik megfelelően (és ezt talán jobban érzi, mint ti), akkor neki ennyi az ideális. Én is csak 152 centi vagyok, egy átlagos napon kitűnően érzem magam kb másfél l víz elfogyasztásával.
Nem mellesleg lehet, hogy nem szépen reagált az utolsó körben, de ti hoztátok ki belőle a kérdéshez nem tartozó és nem is a valóságnak megfelelő okoskodással, miután kulturáltan válaszolt nektek, utána már a munkahelyét is megkérdőjeleztétek, amihez végképp semmi köze a kérdésnek és nektek sem. Az sem ironikus kicsit sem, hogy valaki felháborodik holmi személyeskedésen, miközben ő olyanokat írogatott vissza egy teljesen normális válaszra, hogy majd ha fejben is felnősz és hasonlók. Szánalmas.
"Ezt a mindenkinek minimum 2 liter vizet kell innia minden egyes nap dolgot meg hagyjuk már. "
"de ti hoztátok ki belőle a kérdéshez nem tartozó és nem is a valóságnak megfelelő okoskodással,"
"Ha a kérdező szervezete így működik megfelelően"
Egy hivatalos cikket másoltam be, amiben leírta, hogy egy felnőtt nőnek napi 2 liter vizet kell innia. Nyugodtan írj a beresmozgas.hu-nak, hogy téves információkat állítanak, és te jobban tudod, mint ők, hogy mennyi vizet kell inni egy nőnek egy nap. 👏🤦🙄
Sőt, meg lehet tanulni uralkodni a saját érzéseinken, nem egyből leordítani a másik fejét állat módon, ha neki valami nem tetszik.
Mindenki kulturált hangnemben írt, a kérdező reagálta túl itt a végén a dolgokat, mert egyszerűen nem mérte fel ésszel, hogy a saját egészsége fontosabb, mint egy munkahely.
Ehhez tényleg fejben meg kell érni egyeseknek, hogy ezt belássák. Az okos a más hibáján tanul, a buta a sajátjából se.
Ő kérdezte, hogy mennyi vizet kell inni egy nap, mi leírtuk azt, amit kötelező jelleggel mindenhol írnak. Ő ezen vajon miért akadt fennt? Aztán, amikor még megmagyaráztuk neki, még neki állt feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!