Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Egy nagyon pici nő esetében...

Egy nagyon pici nő esetében mik az ideális számok?

Figyelt kérdés

27 éves, 145-cm-es, 54 kg-os nő vagyok. 40 kg-ra szeretnék visszafogyni, bár párom szerint ez nagyon kevés. Mikor megismerkedtünk, 40 kg voltam és sem ő, se senki más nem tartott soványnak. Normális volt a súlyom.

Mi az ideális súly ilyen magassághoz?

Illetve mennyi idő alatt reális leadni ezt, és mennyi kalóriával kell számolni /nap?

Mennyi vizet kellene innom egy nap?

2024. márc. 11. 08:59
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit, köszönöm mindenkinek a választ!

9-es válaszoló: Megfogadom a tanácsodat és ezt fogom tenni!

5-ös válaszoló: a 2 liter nem sok? Szégyen vagy nem, soha nem voltam egy nagy víz-ivó, de cukros üditőkből (amikhez hozzá vagyok szokva) se tudok meginni napi 2 litert! 1 hete elkezdtem több vizet inni, de 1 liternél többet nem vagyok képes, különben az egész napom a vízivásból és a pisilésből állna ki.

2024. márc. 11. 13:56
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kérlek olvasd el az alábbi cikket:

[link]

Nem, egyáltalán nem sok a 2 liter, hiszen a szervezeted jó nagy része vízből áll. A cukros italokat pedig felejtsd el teljesen, mivel az vizet von a szervezettől.

Szerintem nem tart sokból óránként meginni 2 decit. 8 órás munkád során így meglesz a másfél liter, a maradék felet pedig elosztod reggelre és estére.

2024. márc. 11. 14:07
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
ui.: Nyáron kánikulában mennyi vizet iszol meg egy nap?
2024. márc. 11. 14:08
 14/26 A kérdező kommentje:
Nyáron lehet hogy megvan a 2 liter, de ilyen időben mint ami most is van, nekem szenvedés az óránként 2 deci. Ahogy lemegy a torkomon, már jön is ki alul. Iszok-pisilek. Iszok-pisilek. Szenvedés...
2024. márc. 11. 14:11
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron meg még többet kell inni, mint 2 liter, mivel izzadsz, meleg van, és ilyenkor pótolni kell a folyadékot. Fokozatosan szoktasd magad ahhoz, hogy napi másfél, 2 liter vized meglegyen. A saját érdekedben. A cukros löttyöket pedig tényleg felejtsd el, végleg.
2024. márc. 11. 14:13
 16/26 anonim ***** válasza:
42%
Kell a víz. Nagyon fontos. Kb minsen sejtszintű folyamathoz szükség van rá. Nagyon minimum 1.5 liter de ha mozogsz, izzadsz kb bármit csinálsz akkor már több. Nyáron akár 4 is
2024. márc. 11. 14:47
 17/26 A kérdező kommentje:

4 liter? :O

Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy 0-24-ben a kezemben az üveg víz és az egyik percben iszok, a másikban pisilek. Még alvás közben is. Lehetetlen. 1 liter víz is megterhelő, 2 liter nagy undorral de talán elfogy, 4 liter az konkrétan a lehetetlen kategória.

2024. márc. 11. 14:50
 18/26 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, most mondjam azt a közhelyet, hogy minden fejben dől el? Ezért írtam, hogy fokozatosan szoktasd magad hozzá a nagyobb mennyiséghez, a cukros vackokat pedig felejtsd el végleg.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Én 159 centi vagyok, napi minimum 2 liter vizet iszom meg ilyenkor, nyáron, ha nagyon meleg van, akkor 2,5-3 litert is simán megiszok.

És mi van, akkor ha pisilni jársz? Ha tudod, hogy mész valahova, akkor nem iszol annyit. Munkahelyeden talán nem engedik, hogy kimenj pisilni? Otthon nincs rá lehetőséged, hogy pisilj?

A víz az életedet szolgálja. Majd, ha agyban felnősz és megváltozik a gondolkodásod, nem fogsz a nagyobb mennyiségű vízre undorként tekinteni, akkor képes leszel meginni 2 litert is egy nap.

Egyébként a fiatalság egyik forrása a sok folyadék bevitele. Ha nem akarsz idő előtt vízhiányos, ráncos lenni, akkor fogj hozzá többet inni.

2024. márc. 11. 14:57
 19/26 A kérdező kommentje:
A munkahelyemen nem engedik, hogy percenként menjek ki pisilni. Ha az én normál mennyiségű vizemet iszom meg (ami napi 1 liter kb.) akkor is óránként járok pisilni és nagyon csúnyán néznek rám, ezért inkább otthon szoktam meginni ennek a napi 1 liternek a nagyobb részét, a munkahelyen meg max 2 pohárnyit abban a 8 órában. És akkor is minimum 3x kimegyek a mosdóba és azt se nagyon tolerálják. Igen, van ilyen munkahely, nekem az a meglepőbb, hogy neked ez meglepő.
2024. márc. 11. 15:13
 20/26 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, a kezedben van a döntési lehetőség: vagy ezen a munkahelyeden maradsz és rámegy a későbbiekben az egészséged, vagy keresel egy másik munkahelyet, ahol nem néznek rossz szemmel egy olyan alapvető szükséglet miatt, hogy kijársz pisilni.

Ilyen egyszerű.

Tudom, hogy vannak olyan munkahelyek, ahol ezt rossz szemmel nézik, ne legyél ennyire nagyképű és beképzelt. De az ilyen helyeken dolgozók nem arról híresek, hogy egészségesek lennének. Erről csak ennyit.

2024. márc. 11. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!