Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriát számlálok, már...

Virág 30 kérdése:

Kalóriát számlálok, már lassan 2 hónapja a yazioval, de egy ismerősöm szerint rosszul írtam be eddig. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Nos én mindig úgy írtam be a recepjeimet, hogy nyersen. Aztan amennyi kalória volt annyi volt és kész. De most egy ismerősöm szerint, írjam le nyersen aztán, ha megfőztem, sütöttem stb akkor a nyers kalóriát osszam el a főtt súllyal és akkor amennyi ki jön az 1grnak a kalóriája.. Pld : 1000gr húsból lesz mondjuk 700gr sütés után ami legyen 800kcal. És akkor 1000÷800 az 1,25 és így ez 1gr=1,25kcal...tehát, ha ebből eszem 100gr akkor az 125kcal.

Szerintetek ez így jó lehet? Érdemi választ kérek!

2024. febr. 19. 09:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De ha a zsiradékot is mérem és hozzá adom akkor ugy okes nem? Bár próbálom ezeket kerülni. Airfreyben próbálom sütni a dolgokat.
2024. febr. 19. 13:26
 12/13 anonim ***** válasza:

#7 a módszer jó

#11 igen, ha hozzáadod akkor jó

És gratula az eredményhez

2024. febr. 19. 13:40
 13/13 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad, eddig hogy számoltál. Az ismerősöd módszere is helyes, meg az is helyes, aki 100 g-ra azámolja ki, vagy elosztja n egyenlő adagra. Sokféleképpen lehet, és ezeknek a módszereknek a nagy része ekvivalens, ugyanaz jön ki.

Úgy tudom, pl. a kalóriabázis magától kiszámolja 100 g-ra, ha megadod a párolgást (tehát ott is le kell mérni a kész ételt). Haezt a yazio is megteszi automatikusan, akkor nem kell kézzel vacakolnod az osztással, ugyanazt kapod.

2024. febr. 19. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!