Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha elfelejtettem felvinni az...

Ha elfelejtettem felvinni az elpárolgást a piskóta sütése után, az mennyire dobja meg a kalóriát?

Figyelt kérdés

Csináltam egy piskótát, és egy meggyes krémet.

Kalóriabázisban a receptek résznél felvittem minden élelmiszert, viszont sütés után nem mértem le a kész piskótát.

Elméletileg a súlyából veszít, így felkellett volna vinnem az elpárolgást is.

500g liszt

400g kristálycukor

2db tojás

1 csomag sütőpor

100g ráma sütőmargarin

500ml víz

+ a krém recepttel együtt ez valahol ~250 kalória környékén van/100g.

Viszont ugye az elpárolgást nem vittem fel. Mennyire dobja meg? Mennyivel számoljak többet?

2023. jún. 23. 13:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az első szerintem tökéletesen megválaszolta a kérdést. Én minden ételnél kb így szoktam (amit nem lehet felvágni, értelemszerűen x napra szétporciózva), kivéva, ha olyat csinálok, ami csak 1 adag. Ott egyértelműen kiszámolom annak az egynek a kalória tartalmát.
2023. jún. 23. 16:57
 12/16 A kérdező kommentje:

#9 Na látod, nemhogy 1 kérdést írunk ki, de még a "lol"-ban is hasonlóak vagyunk. Nem vagy véletlenül bal kezes esetleg?

#10 Bocsi, de te komplett hülye vagy, jót nevettem legalább. :D

2023. jún. 23. 17:06
 13/16 anonim ***** válasza:
65%
A LOL valóban árulkodó, nyilván :D...de nekem is ugyanezt írta a kérdésemhez, hogy mennyiszer tettem már fel...nagyon komoly
2023. jún. 23. 19:04
 14/16 anonim ***** válasza:
49%
lol
2023. jún. 23. 19:49
 15/16 anonim ***** válasza:
55%

Vagy azt csinálod, amit írtak, hogy kiszámolod a kalóriatartalmat egy szeletre. Ez a pontosabbik módszer.

Vagy megbecsülöd a párolgást. A tészta harmada folyadék kb, mondjuk ennek harmada párologhatott el, tehát 200 g körül lehet a párolgás a becslésem szerint. De ez csak ilyen mérnöki hasraütés, nyilván a mérés pontosabb lett volna. Viszont kényelmesebb lemérni grammra, hogy mennyit ettél a sütiből, mint a szeleteket számolgatni (nekem legalábbis), és nem ezen a kis mérési hibán fog múlni a fogyásod.

2023. jún. 23. 21:43
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Kb 10 százalék, de inkább 8. Én mindig kimérem és 10 százaléknál tibb még nem volt oiskotanal, keves a viztartalma
2023. jún. 23. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!