Ha elfelejtettem felvinni az elpárolgást a piskóta sütése után, az mennyire dobja meg a kalóriát?
Csináltam egy piskótát, és egy meggyes krémet.
Kalóriabázisban a receptek résznél felvittem minden élelmiszert, viszont sütés után nem mértem le a kész piskótát.
Elméletileg a súlyából veszít, így felkellett volna vinnem az elpárolgást is.
500g liszt
400g kristálycukor
2db tojás
1 csomag sütőpor
100g ráma sütőmargarin
500ml víz
+ a krém recepttel együtt ez valahol ~250 kalória környékén van/100g.
Viszont ugye az elpárolgást nem vittem fel. Mennyire dobja meg? Mennyivel számoljak többet?
#9 Na látod, nemhogy 1 kérdést írunk ki, de még a "lol"-ban is hasonlóak vagyunk. Nem vagy véletlenül bal kezes esetleg?
#10 Bocsi, de te komplett hülye vagy, jót nevettem legalább. :D
Vagy azt csinálod, amit írtak, hogy kiszámolod a kalóriatartalmat egy szeletre. Ez a pontosabbik módszer.
Vagy megbecsülöd a párolgást. A tészta harmada folyadék kb, mondjuk ennek harmada párologhatott el, tehát 200 g körül lehet a párolgás a becslésem szerint. De ez csak ilyen mérnöki hasraütés, nyilván a mérés pontosabb lett volna. Viszont kényelmesebb lemérni grammra, hogy mennyit ettél a sütiből, mint a szeleteket számolgatni (nekem legalábbis), és nem ezen a kis mérési hibán fog múlni a fogyásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!