Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tudnátok még tanácsokat adni?

Tudnátok még tanácsokat adni?

Figyelt kérdés

157 cm vagyok és 60 kiló. Szeretnék lefogyni körülbelül 52 kilóra.

App segítségével számolom a kalóriákat, átlagosan 1200-at eszek egy nap, igyekszem minél kevesebb szénhidrátot és zsírt fogyasztani, illetve több fehérjét de ez elég nehezen megy.

Hogy csináljam, miket egyek, hogy az előbb említettekből ne egyek túl sokat?

Illetve a második kérdésem az, hogy mi lenne az ideális kalóriaszám amit el kellene égetnem?

Heti 2-3 alkalommal futást, 2 alkalommal pedig súlyzós itthoni edzést tervezek. Jó ötlet?

Tanácsokat is szívesen fogadok!

(Még csak most kezdtem el, ne offoljatok)

Köszi a válaszokat előre is!

2023. márc. 20. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az 1200kcal kicsit kevésnek tűnik. Hány éves vagy?
2023. márc. 20. 19:57
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
A legjobb tanács az, hogy tökéletes BMI-vel nem akarj 52 kilóra lefogyni, mert ez csak negatív változást fog jelenteni mind esztétikailag, mind pszicéhesen, pozitív változást nem. Az jó, hogy tisztában vagy a kalóriaszámolás szabályaival, továbbá az is jó, hogy fehérjében gazdag az étrended, hogy eljársz futni, hogy végzel súlyzós edzést, legyen is elég ennyi. Ezek a dolgok a javadra fognak válni. Lekoplalthatod magadat 52 kilós gilisztára, de az nem fog a javadra válni, ellenkezőleg.
2023. márc. 20. 20:53
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem éppen "giliszta" akarok lenni:) zsírból akarok fogyni aztán izmosodni.

Az érdembeli információkat köszönöm

2023. márc. 21. 06:19
 4/10 anonim ***** válasza:
29%

Kevés!

153 centivel, 62 kilóvan 1390 az alapanyagcserem. Annál kevesebbet ugye sosem szabad enni. Te meg ennél magasabb vagy.

1400-1450 lenne az idealis, foleg sport mellett.

A sportot sose szamold hozza, mert nagyon pontatlan a becsles hogy mennyit egetsz. De ha ettsl 1450et es farkasehes vagy aznap mikor mozogtal, nyugodtan egyel meg.

Amugy a sulytartasi kcalod kb 1650-1700.

Szóval eleg pici az az intedvallum ami nem veszelyes (az 1200 veszelyesen keves!!!) de fogysz vele (1700 alatt, sporttal tobb)

Egy kilo zsirt leadni 7000 kcal egetes kell. Szoval olyan utemben szamolj hogy havi egy kilo, annal gyorsabb ugysem lesz.

A masik dolog ami lassit a tul keves kaloria. A szervezet megszokja adaptalodik es atallitja az alapanyagcseredet a kb 1400nal kevesebbre. Ilyenkor ugye azzal is sulyt tartasz es nem fogysz.

Konkluzio: egyel tobbet es legy turelmesebb

2023. márc. 21. 11:45
 5/10 A kérdező kommentje:

Azt írtam, hogy ÁTLAGOSAN.

Ez azt jelenti, hogy van amikor egyáltalán nem vagyok éhes és eszek 800-1000kcalt, van amikor meg megeszek 1600-at. Szóval nem 1200 eszek minden nap...

2023. márc. 21. 15:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Teljesen rendben van, ha néha többet, néha kevesebbet eszel, az igényeidnek megfelelően. De a 800 kcal borzalmasan kevés így is egy napra. 1200 kcal-nál nem ennék kevesebbet a helyedben, azt is nehéz lesz tartani. Inkább 1200-1400 kcal közt ennék a helyedben minimum. Én ugyanilyen magassággal 1400 kcal körül szoktam enni, ha le akarok adni pár kilót, szálkásítok.
2023. márc. 21. 17:41
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem feltétlen azért nem eszek néha mert koplalni akarok, hanem sajnos sokszor van migrénem és azzal nálam együtt jár a hányinger és étvágytalanság. Ezeken a napokon eszek keveset.

Ma például 1300 kcalt ettem eddig, de valószínű valami apróságot még fogok enni később. Szóval így értettem az átlagos 1200 kcalt...

2023. márc. 21. 18:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, gyorsan és látványosan fogsz fogyni ha betartod a fentieket, nem lenne baj ha az 1200 mindig meglenne, és igen 1400-ig is elmehetsz, vagy tovább is ha sportoltál. Írd fel szépen azt is a kalóriaszámlálóba és válaszd azokat a típusúakat amik inkább kevesebb kalóriát mutatnak, így nem számolod félre. Gondolok itt olyasmire hogy biciklizés - és akkor általában választhatsz, hogy normál tempó, intenzív stb. Az intenzív nekem mindig gyanúsan sok... így értem, de ha meg nem írod fel, akkor lehet hogy túlbecsülöd, és azt gondolod, hogy na ma már megehetek bármit mert hát nagyon fárasztó edzésem volt.

A kevés kalóriát meg oszd be ügyesen, kerüld a cukrot, fehér lisztet. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húsokat, natúr joghurtot. Csak legyél kitartó, ez a kulcs. :)

2023. márc. 22. 07:44
 9/10 A kérdező kommentje:

Ha megeszek egy nap 1400 kcalt akkor mennyit égessek el?

Ma ettem 1800-at majdnem, közel 500-at égettem el. Ezt sosem tudtam, hogy mennyit kéne elégetni. Ami többletben van?

Pl ha 1400 az alapanyagcserém, ma ettem 1800-at akkor ideális a 400 kalória többletet elégetni?

2023. márc. 22. 21:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát ez csak szimpla matek. Ha 1400 a csere, és 1800-at ettél, akkor ha elégeted a +400-at akkor még mindig csak a nullán vagy, nem fogysz, nem hízol. De kicsit kevésnek tűnik, hogy 1400 az alapjárat égetésed, ezt valami app számolta?

Ha tudni akarod hogy mennyit égess: Ahhoz, hogy egy kiló zsírként elraktározott energiát felhasználj, 7000-7700 kalóriának kell hiányoznia, ami elsőre talán nem tűnik soknak, valójában azonban rengeteg.

Nyilván ha csak 100 kalória mínuszba is kerülsz egy nap, akkor már egy ici-picit elégettél. Az hogy mekkora mínuszba kerülsz, az mondja meg, hogy milyen tempóban fogysz. Ez rád van bízva. Én olyan 600-800 deficitbe kerülök egy nap, ez elég szélsőséges, 400-500 közötti kicsit emberibb tempó.

2023. márc. 25. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!