Lehetséges fogyni anélkül hogy állandóan méregessem a kaját?
Hogyan lehet úgy fogyni hogy "érzésre".?
Tehát ha pl. Este éhesen fekszem le akkor tuti fogyok?
Ezt kell elérni?
Nincs kedvem mindent méregetni, meg kalkulátorokat használni.
Nyilván lehetséges. De így nem fogod még kb- ra sem tudni hogy összességében kevesebb kalóriát viszel e be, csak találgatsz, amíg ki nem derül, hogy fogytál e éppen vagy sem. Ez igazából maximum időveszteség. Szóval vagy fogysz vagy nem. Ha pontosabban számolsz, a fogyás is ehhez igazodhat.
Attól is függ mennyit változtatsz ahhoz képest, ahogy korábban éltél.
Én úgy fogytam le ,hogy nem igazán számolgattam, viszont én elég drasztikus változtatásokat csináltam az étrendemben, egyfajta rendszert, mintát vezettem be magamnak amit könnyebb megjegyezni és betartani étkezési napló nélkül. Magamra főzök, előre egy hétre tervezek, hogy legyen mihez nyúlni mindig, mert a konkrét éhséget nagyon nem bírom, rosszul leszek, hányingerem van tőle, ezért ha éhes vagyok azonnal kell a kaja. Így előre tervezve, készülve, nem eszek össze vissza ami épp az utamba kerül.
Szokták mondani, hogy ugyanazt eszik mint eddig csak fele adagot meg ilyenek, és így fogytak. Nekem ez pl nem jött be. Ilyen mindennapos tésztás, krumplis, rizses ételek , pizza, hambi stb evésével, én sose tudtam volna lefogyni ha a mindennapokban ilyesmiket eszek. Ha a felét eszem meg ezeknek, éhes vagyok, szenvedek, + eleve nem érzem mi a sok kalória, és azért egész életemben számolgatni sem akartam. Bizonyos kaják nem laktatnak el annyira, hiába eszem, hamarabb leszek éhes mintha másféle ételt ennék, így inkább megválogatom mit eszek, az alapján hogy reagál rá a szervezetem.
Szóval egy új alapra helyeztem az étkezési szokásaimat, és ez nagy méricskèlés, meg számolgatás nélkül is fogyást eredményezett addig, amíg egy egészségesebb súlyra lefogytam. Persze fokozatosan növelt mozgàs mellett. Nem vagyok vékony, de túlsúlyos sem.
A sors iróniája, hogy az elmúlt napokban, kb 2 hete, rászoktam a kalóriabázisra😂, és kiderült hogy kicsit kevesebbet eszek mint szoktam az életmódváltás óta. Kb 1200 kalóriával, hetente. Majd kiderül, hogy eredményez e további fogyást hosszabb távon. Mert amúgy már 1 éve súlyt tartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!