Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kaloria kiszamitasaban segitse...

Kaloria kiszamitasaban segitseget szeretnek kerni, mert kisse elvesztem benne!?

Figyelt kérdés

Ha 1400 az alapanyagcserem es ezt megszorozzam az “ulo eletmodos “ szorzoszammal, es kijott 1800 kaloria.

Es a 1800hoz neztem a kaloriadeficitet pl 400-300kaloriat, mert fogyni szeretnek, es az ugy 1400-1500kaloria. Nap vegere 1400-1500kaloriat ehetek.

Viszont ha kiegesziteni akarom sporttal a melos napot, akkor azt hogyan szamoljam ki?

1800at vegyem alapul? Es azt szorozzam be valami szorzoszammal ami nem az “ulomunka”,hanem pl “fizikai “munka vagy pedig az 1400at?!

A lenyeg hogy azt szeretnem hogy fogyjak. 1445 az alapanyagcserem.

Ehhez vannak szorzoszamok.

Ulomunka fizikai munka stbstb.

Es edzeni is szeretnek melo utan es ugy deficitben lenni.

De nem tudom hogyan szamoljam ki a pihenonapon amikor csak ulomunkat dolgozok az aznapi kaloriat,

Es a melo utani edzeses kaloriaigenyemet.

Kisse elvesztem most. Osszezavarodtam.

Ebben szeretnek segitseget!

Koszonom💝

2023. jan. 2. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

A sportot simán hozzáadod. Pl. kalóriabázison beírod, hogy 20 perc lassú biciklizés vagy 2 óra koecsolyázás. Kuad egy számot, pl. 241 kcal, és aznap annyival többet ehetsz. Vagy, ha nem eszel többet, akkor ennyivel nagyobb lesz a deficit, gyorsabban fogysz. De vigyázz, ezek pontatlan számok, az a biztos, ha csak a felét veszed figyelembe.

Ha programmal csinálod, az valószínűleg hozzáadja neked. Ha papíron, akkor a napi beviteli kerethez, az 1400-1500-hoz adod hozzá.

2023. jan. 2. 13:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom 😊💝
2023. jan. 2. 13:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Az a baj az ilyen kalória számláló appokkal, oldalakkal, hogy az aktivitást sokszor túlbecsülik. Ráadásul, ha rendesen edzel, a kilók sem lesznek feltétlenül mérvadóak, mivel ha sosem edzettél előtte, akkor deficitben is tudsz izmosodni. Szóval függ attól, hogy mit edzel, milyen intenzitással... Stb. Mellesleg az sem mindegy, mennyi kilótól akarsz megszabadulni. Ha csak pár kilóról van szó, és inkább csak formásodni akarsz, bőven elég egy enyhe deficit a mozgás mellé, vagy ha aktívan erősítesz, és kardiózol heti 3-4 alkalommal, akkor elég csupán annyi is, súlytartó kalória mellett.

A legjobb, amit tehetsz, ha méred magad, nem csak kilóban, de centikkel is, adsz időt a változásnak, és annak függvényében csökkented, vagy emeled a kalóriákat.

2023. jan. 2. 16:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Amit az 1#-es írt, azt, ha lehet ne fogadd meg. Elméletben igaza van, gyakorlatban nem.

1400 alapanyagcsere, tegyük fel, hogy a súlytartásod 2000 kalória. Ebből el kell venned 500-at, ez heti szinten 0,5kg mínuszt jelent majd. Ehetsz 1500 kalóriát.

Valóban úgy működik, hogy mindennel égetünk el kalóriát, azaz, ha mozogsz, azzal is növeled az alapanyagcseréd stb.

De, a gyakorlatban ez kicsit necces azért, mert nem tudod pontosan megbecsülni azt, hogy milyen mozgásformával mennyi kalóriát égettél el.

Az összes kalóriaszámláló oldal túlbecsüli a mozgás által elégetett kalóriák számát épp ezért nem szabad a mozgás által elégetett kalóriát visszaenni. Ez egy alapszabály fogyáskor.

Neked kell kitapasztalni, hogy a napi aktivitásodhoz mennyi kalóriát ehetsz. Állj rá a mérlegre, kezdd el 1500 kalóriával, nézd meg 1 hét múlva a mérlegen, hogy fogytál-e az előző héthez képest. Ha igen, és elégedett vagy az ütemmel, akkor folytasd az 1500 kalóriát, ha nem, akkor kell vagy kevesebbet enni, vagy többet mozogni. A több mozgás egy eszköz lehet arra, hogy ne a már egyébként is kevés kalóriából kelljen elvenned.

Sok sikert!

2023. jan. 2. 18:10
 5/6 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Nekem sokszor ilyen 1000 kcal a mozgás egy nap vagy még több, ott már nem annyira opció, hogy nem eszem többet miatta. Éhségben is érzem a különbséget. Írtam is, hogy pontatlan a becslés, érdemes lehet kevesebbet beírni, mondjuk a felét, de azért nem 0-t. A 150 kcalnyi "elsétáltam a boltba meg vissza" az tényleg nem számít olyan sokat.
2023. jan. 2. 18:16
 6/6 anonim ***** válasza:

"A 150 kcalnyi "elsétáltam a boltba meg vissza" az tényleg nem számít olyan sokat." Pontosan ez a baj ezekkel.

Sokan beírják, hogy xy, kiadja, hogy 400kalória, közben meg 200at alig égettek el vele. Ezt ki kell tapasztalni mindenkinek.

2023. jan. 2. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!