Félév alatt mennyit lehet fogyni ekkora súlyból?
Sziasztok, 2 hete számolom a kalóriát, nyárra szeretnék fogyni valamennyit, legalább 10kgt, de ennél jóval többet kell majd, csak nem kezdtem bele hamarabb.. tehát
19 éves vagyok, 156cm és 79kg, lány
Úgy tudom, hogy akin több a felesleg az többet tud fogyni az elején(?)
Viszont egyáltalán nem tudom tartani az 1200as kalóriakeretet, valahol azt olvastam nőknél ezt kellene tartani, 1600at viszont tudok, mellette sportolok itthon
Júniusig mennyit tudnék fogyni?
De miért akarnád tartani az 1200 keretet? Az koplalás kategória. Ne ilyen női magazinokat olvasgass, azok a fogyás szempontjából semmi normálisat nem írnak.
Amúgy szerintem 15-20 kg reális lehet.
Úristen az de jó lenne😍 köszönöm a választ
És akkor tényleg nem baj, ha 1600at eszek 1 nap? Az nem sok?
Változó, hogy ki milyen ütemben halad, viszont ezt csak is kizárólag a kalóriadeficit mértékén múlik.
Minél nagyobb a deficit, annál gyorsabb a fogyás.
Viszont, a gyorsabb fogyás nem jelenti azt, hogy az a jobb módszer.
1200 kalória az rettentően kevés, még sport nélkül is, nemhogy sporttal..
Nyugodtan egyél 1600-1800 kalóriát sport mellett. Ha 1600 kalórián nem fogysz (heti fél kg mínusz tökéletes egyébként, de heti 1kg is egészséges ütemnek mondható), akkor inkább a napi aktivitásod növeld, ne pedig a kaján csökkents.
Az 1600 teljesen jó. Egymagasak vagyunk, csak nekem már kevesebb a súlyom, viszont ha felszalad rám 1-2 kg, akkor 1500 kcal-val pár hónap alatt el is tűnik az a kis plusz. Szóval az 1200 abszolút indokolatlan.
Az idő egy többtényezős dolog. Vannak stagnálós időszakok, amikor a szervezeted nem fogy, hiába csinálsz mindent jól. Ezek gyakorisága, hossza nyilván befolyásolja, mikorra mennyit adsz le. De ez az első pár hónapra nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!