Mit tegyek ha diétàzni szeretnék de az evés az egyetlen olyan tevékenység az életemben amitől jól érzem magam?
Hát ez nehéz kérdés, én is ilyesmi vagyok. Nem birok ki egy estét se evés nélkül.
Én megpróbálom tánccal helyettesíteni. Táncolni szeretek. Mondjuk este nem tudom megéri egyet gyorsan táncolni, mert felébreszt. Próbálj ki új dolgokat, akár evés terén is, én pl. így jöttem rá, hogy szeretem a zöldbabot.
Ez engem is érdekel.
Semmi másban nem találok örömet, csak ha kieszem magamból a bánatot..
depresszió & szorongás
Ne nevess ki, de én a körmözést választottam. Több okból is beválik: kreatívan csinálom, sok apró pepecseléssel, így sokáig eltart. Amíg félúton vagyok, fogni sem praktikus vele, nemhogy enni. Közben filmet hallgatok/nézek, stb. így az idő is megy vele még pluszban. Mindig akkorra időzítem, amikor tudom, hogy mélyponton leszek (vizsga utáni stresszoldás, keményebb nap anyámmal, vagy unalmas délután, amikor "nincs semmi dolgom", és rá szoktam nyúlni a nasira). Sok ilyen tevékenységem van, amivel "megzavarom" magam, ha szükséges. Ha pedig semmi más nem segít, akkor kimegyek a házból, hogy a kaja közelében se legyek (podcast a fülbe és járom a környéket fel-alá, amíg elmúlik a vágy a kaja után).
A pszichológus tényleg tud segíteni, de ez egy hosszabb út, rövid távon nem segít. MELLÉ (és nem helyette!) ajánlom ezeket az ön-megzavaró tevékenységeket, amelyek segítenek betartani amit előre kitűztél magadnak.
Emellett fontos, hogy ne legyen túl alacsony a kcal bevitel, mert akkor önmagadnak indukálod, hogy kikapcsoljon az agyad. Ha éhezel, akkor a tested meg fogja oldani, hogy egyél. Pont annyira szabad csak lecsökkenteni a bevitelt, hogy fogyásban legyél, de még ne éhezz (1500 Kcal nekem bevált).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!