A tésztától fél mindenki, és meg sem bírok enni
belőle eleget egy nap. Vélemény?
Én nem félek a tésztától.
2022. aug. 5. 20:43
2/14 A kérdező kommentje:
Oké, csak nem számít jó ételnek, ha fogyózni akarsz. Mondjuk darálthússal tényleg kalóriadús, de amúgy nem.
Gondolom azok félnek a tésztától vagy akármilyen ételtől, akik a Femcafe.hu-ról tájékozódnak fogyás témakörben.
2022. aug. 5. 21:30
Milyen teszta? Tokre nem mindegy...
Feher, ertelmetlen gyors ch. Megemeli az inzulint ami utana leesik rovid idon belul.
Tk, koles, voroslencse stb tesztak lassu ch.
Hogy ennek mi koze a fogyáshoz...nincs idom levezetni, de googl a baratunk 😉
2022. aug. 5. 21:37
5/14 A kérdező kommentje:
Az aranyközéputat választottam, szóval eszek mindent inkább, nem vonok meg magamtól semmit. De azért figyelek arra is, hogy egészségesebben táplálkozzak. (na meg mostanában olcsóbban(: ) A kalóriát viszont betartom.
A lassú és gyors felszívódás az én esetemben most mindegy szerintem, mert nyáron nagyon nincs étvágyam. Pont szemét kaját is kell ennem, mert jóból nem tudom megenni a minimumot sem :/
Durum tésztát pl. mindenütt lehet kapni, és az nem "szemét kaja".
2022. aug. 5. 22:30
Én múltkor nagy pofával kifőztem a 450g-os csomagot, hogy majd 3 étkezésre megeszem, mert tömegnövelésen vagyok, zabálni kell... hát fele kuka lett, pedig 4-szer is ettem belőle. Soha többet tészta. Marad a rizs és a krumpli
2022. aug. 5. 22:42
Az a baj, hogy az átlagos tészta túl gyorsan megdobja a vércukor szintet, ami majd aztán éppen olyan gyorsan le is esik. Persze sokat számít, mi van mellé: például a túró, húsos feltét, de a gomba, a káposzta is jelentősen lelassítja a cukor (szénhidrát) felszívódását. Tehát a tészta szerintem sem "szemét kaja", csak jóféle kell, sok tojással (fehérje) és jól kell társítani fehérjetartalmú ételekkel. És persze itt is fontos, hogy a mennyisége mérsékelt legyen.
2022. aug. 5. 22:42
Nem félek tőle. Cukorbetegként viszont nem igazán ehetek ilyen ételeket. Feldobja a vércukromat utána meg lezuhan. Pedig a kedvenceim közé tartozott. Az a baj vele, hogy farkaséhes lesz tőle sok ember. Sajnos nem kevés kalória van benne. Régen képes voltam egy négyszemélyes tésztát + hús+szósz+sajt megenni ebédre. Röhejes lehetett mikor ültem a nagy edény felett. Aztán vacsira még 3-4 szendvicset. Ezek miatt is lettem beteg.
2022. aug. 5. 23:03
10/14 A kérdező kommentje:
Most nem a tésztára utaltam, mint szemét kaja, hanem valami édességet kell ennem, hogy ne 700 kalóriát vigyek be egy nap. Amúgy gombásan, tejfölösen, túrósan, mindenhogy imádom. Így, hogy egyszerre 100got főzök ki, valóban látom, hogy milyen nagy adag. Eddig azt hittem, hogy bolognaival megeszek 800-900 kalóriát, ezért meglepő volt :D most kifejezetten jól esik, annyira tudom unni a csirkemellet..
Oh igen, van cukorbeteg ismerősöm, ismerős a szitu :/
Kapcsolódó kérdések: