Hogy tudom meghatározni a pontos kalóriadeficitem? Mennyi lehet?
Sziasztok! 24/F vagyok és tudni szeretném a kalóriadeficitem mennyiségét. Irodai, ülő munkát végzek, mellette heti 4 súlyzós edzést, minden edzés végén 20 perc kardióval.
185 cm vagyok és 109 kg.
Köszönöm szépen a segítségeteket!
3000 kalória mehet egy nap nem több. Mindez persze normális étrendel.
Az súlyzos edzés nagyon jó ha minimum 1 órás egy edzés, de a heti 4 alkalmat picit sokallom. Inkább legyen heti 3, és hétvégén 1 órás kardió. A kardiónak ennél a súlynál nem kell meheröltetőnek lennie, elég ha sétálsz, vagy biciklizel. 90 kiló elérésekor legyen heti 4 edzés nap, 1 nap intenzívebb kardióval.
Fontos, hogy étrendben arra törekedj, hogy fentartható is legyen. Gondolok itt arra, hogy ne muszályból étkezz, hanem mert élvezed az ízeket.
A makrókra se árt oda figyelni, fehérje, megfelelő zsírok, vitaminok stb bevitele nagyon fontos.
Ha táplálék kiegészítőkben is gondolkoznál, a BiotechUsa Multivitamin for man, a Ido whey Zero, BCAA, és a thermk drine termékeit javaslom. Ezenkívűl a por alapú kollagént.
Persze nem kötelezőek ezek, nélkülük is lehet haladni, ha a 3000 kcl-t betartod normális étrendel, és a fentebb leirt edzésekkel.
A 3000 rengeteg.
A bmr-od 15.3x109+679=2346. Mivel zsírosabb vagy, kicsit le kell vonni, kb 2200. Szóval ez legyen meg minimum. Az edzés miatt a sulytartasi kaloriahoz szorozzuk 1.3mal ami 2860. Ez alatt kéne enni.
Szóval ha 2300-2400ra belovod, azzal biztonsagosan tudsz fogyni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!