Egy ételt darabokban érdemesebb felvinni számláláskor, vagy a teljes ételt vigyem fel (részletesen lent)?
Az lenne a kérdés, hogy hogyan vigyem fel?
Azért kérdem, mert például ma ettem milánói spagettit (tudom most pont nem egy fogyókúrás étel)
Viszont, ahogyan én felvittem:
170 Gramm főtt makaróni + 105 gramm darálthús + 25 gramm reszelt sajt
Ez így 427 kcal
Viszont ha úgy viszem fel ugyanezt az adagot, hogy 300 gramm milánói makaróni akkor az már 480 kcal
A kérdésem az lenne, hogy megfelel e a külön leméregetős verzió a valóságnak ebben a példázatban és jó e így?
Tehát először lemértem a tésztát grammra, aztán hozzáadtam a húst azt is lemértem, majd a sajtot is. (én kicsit máshogy készítettem el, mint ahogy neten le van írva)
Azért is lényeges, mert ez a tészta miatt szénhidrátosabb étel aztán ezt szeretném jól felvinni, általában főtt rizst meg zöldségeket eszek, de néha ilyet is, viszont ettől függetlenül a deficitet tartani szeretném.
Nincs ilyen, hogy fogyókúrás étel vagy nem, kalóriadús vagy nem kalóriadús. Utána pedig az a fontos, hogy beilleszd a keretedbe.
Számolj inkább 480 kcallal, úgysem tudod pontosan meghatározni, ezek mind csak becslések.
külön van "főtt tésztára" bejegyzés, máshogy számíja a kalóriát.
Szósz nem volt rajta.
A fött tészta bejegyzés igen pontatlan, a helyednek a nyerset számolnám, mert 100 nyersböl lehet 200g fött is meg 400 g is, attól függöen, mennyire puhára fözi valaki, ezért értelemszerüen a fött tésztára vonatkozó adat igen pontatlan.
Viszont elvileg az a pontosabb, ha minden hozzávalót külön lemérsz még nyers állapotban, márcsak azért is, mert a megadott készételek kalóriaértéke nagyban függ az elkészítés módjától, ha több zsiradékot használ valaki, akkor már 100-150-200 kcal eltérés is lehet, de ez minden egyéb összetevöre is igaz.
6. Nézz utána kicsit jobban a dolgoknak, ezt nem tudom honnan vetted.
A napi mérés abból a szempontból hasznos, hogy átlagot lehet belőle vonni, tehát a trendet lehet nézni, és pont azt lehet kiküszöbölni és figyelmen kívül hagyni, hogy "az előző napi bevitel hogyan hatott a súlyodra", mert ilyen gyorsan sehogy, az előző napi só-, víz- stb. bevitel és egyebek miatt viszont ingadozhat rendesen a súly, az átlagvonás ezt kiküszöböli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!