Életemben először vettem egy kis darab Grana Padano keménysajtot (kis darabokban árulják). Milyen ételekhez célszerű felhasználni, ahol a legjobban érvényesül a sajt íze-zamata?
Pontosan, ahogy a 2-es írja!
Nem kell túlbonyolítani, vagy sokféle ízzel kombinálni, mert akkor nem érvényesül a sajt íze.
Én ezt használok minden olaszos tésztaételhez, szóval nálunk elég sok fogy. Legalább hetente 1x van valami paradicsomos v. hasonló olasz tésztaétel. De a legsimább aglio+olio+pepperoncino is nagyon finom!
Carbonara spagettihez is jó (bár én a pecorino-t jobban szeretem ehhez)
Toszkán paradicsomleveshez is nélkülözhetetlen!
pl: [link]
Vagy egy jó panzanella salátára...
De nem csak főtt kajákhoz finom! Nyers sonkás hidegtál tetejére is lehet gyalulni (vagy zöldséghámozóval vékony göndör szeletkéket szeletelni) a tetejére.
És még lenne jó pár ötletem... :)
Pl. apró, 1 cm-es kockákra vágod, és valami finom bor mellé elnassolod. :) Csak úgy magában... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!