Normál vércukorszint mellett nagyon éhes vagyok. Mi a gond velem?
IR vagyok, majdhogynem cukorbeteg.
Elkezdtem a diétát, 160 g ch, 1400 kcal. Amióta tartom, folyamatosan éhes vagyok. Ha eszek egy kockacukrot, minden rendben, elmúlik az éhség órákra.
Olyan mintha a magas cukorszint lenne nekem a normális, ha alacsonyabb (=másoknak normális), akkor én farkaséhes vagyok.
Ugyanígy vagyok vele IR-esként, én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy "fejben" vagyok éhes. Hiába volt úgy összeállítva az étrendem, hogy három óránként enni, sokszor éhes se voltam addigra, de rengetegszer voltam vele úgy, hogy ültem a tonhal meg a saláta felett, hogy már tele a gyomrom, és úristen de megennék valami szénhidrátbombát.
(Pedig én még édesszájú se vagyok.) Egyszerűen akármennyit ettem, folyton éhesnek éreztem magam, csak a szemét kajáktól nem.
Aki nincs benne ebben, az nem fogja megérteni sajnos. Egyértelműen az IR az oka, és olyan önuralom kell hozzá, ami nekem nincs.
1400kcal kb koplalás kategória, 160g ch meg hát IR mellett sokaknak túl sok, főleg ha fogyásra is szükség van.
Ha sokat vagy éhes, próbálj változtatni a tápanyagarányokon. Én is IRes vagyok és nekem ez segített a túl gyakori indokolatlan éhségemen, hogy arányaiban több zsírt, fehérjét, és kevés szénhidrátot kezdtem el enni. Azóta elég a 3 főétkezés, mert kevesebbszer vagyok éhes, és nem mellesleg a súlyfeleslegemtől is megszabadultam ( mert nekem volt az is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!