Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 480 gramm rakott tésztában...

480 gramm rakott tésztában 796 kcal van?! (interfood)

Figyelt kérdés
szóval, az Interfoodtól szoktam kaját rendelni és mostanában többször találkoztam olyan kalóriaértékekkel, amiket megkérdőjelezek. (pld. rakott burgonya energiatartalma 1500 kcal körül, míg a paprikás krumplié csak 900 kcal körül volt - mindkét esetben 480 grammos adag). Ráadásul olyan is volt, hogy rendeltem almás pitét, ami a weboldalon és a címkéjén is 120 gramm, de a konyhai mérlegemre rátéve már 176 gramm volt. Ezek igazán összezavaróak tudnak lenni egy kalóriaszámlálónak, hiszen az almás pite helyzet előtt mindent elhittem a weboldalnak. Na de most mi helyzet a rakott tésztával (az oldalon sült sonkás-sajtos makaróni a neve)?
2021. okt. 25. 09:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

100 gr sajt 400 kcal körül van. Ha csak 50 grammot tesznek rá, már akkor is plusz 200 kcal.

Egy ember jóllakik 75 gramm tésztától, kalóriaszámolással annyit vavy kevesebbrt eszik. A kiszállítósok pedig kb 125gr/adaggal számolnak. Ez plusz 150 kcal.

Ha már bármilyen szószt ráraknak, akkor az 3-4ek olajjal indul ami szintén 300 kcal.

Összejön ez.

A különbség az otthoni főzéstől, hogy otthon tudatosan főzöl és kiszámolod. Az ilyen helyeken mev csak főznek és kiszámolják

2021. okt. 25. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A paprikás krumpli meg a raktott krumpli közt tényleg nagy eltérés lehet, mert a rakottban sokkal több a kolbász (rengeteg zsír), van benne tojás (szintén plusz kalória) meg tejföl, ami megintcsak eléggé kalóriabomba!
2021. okt. 25. 10:50
 3/5 A kérdező kommentje:
már úgy értem, hogy nekem kevésnek tűnik a <800 kcal egy ilyen tésztás ételhez
2021. okt. 25. 12:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Miért lenne kevés???? Egy adagban max 60-70 g nyers tészta van. 60 g tészta kb 230 kcal, 70 g 270 - szóval annyira nem sok. A többi a különböz mártás, sajt, egyéb
2021. okt. 25. 17:26
 5/5 anonim ***** válasza:
480 gramm rakott tesztabol ha mondjuk 300 gramm a teszta, az nyersen nagyon max 125, ami kb 450 kcal. Szóval nem olyan sok.
2021. okt. 25. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!