Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hány kalória 100 gr nyers...

Hány kalória 100 gr nyers csirkecomb?

Figyelt kérdés

a bőrös, nyers csirkecomb érdekelne, csak ellentmondásos infók vannak a neten; kalóriabázist használok, de kivételesen ott nem tűnik hihetőnek

kalóriabázis: 214 kcal/100 gr

kaloriaguru: 191 kcal/100 gr (bőr nélkül 119)

aldis csirkecomb csomagolás: 166 kcal/ 100 gr

usda (amerikai eü. minisztréium, ahol ténylegesen ki is mérik géppel): 193 grammban ( [link] 198 kcal ( [link] tehát

102 kcal / 100 gr

usda myfitnesspalben 135 gr 239 kcal tehát 177 kcal/100 gr [link]

calorieking: 211 kcl/100 gr ( [link]

google: 177 kcal / 100 gr ( [link]

és ugye nagyon nem mindegy, hogy 102 vagy 211 kcal, főleg ha az ember 200 grammot eszik meg

2021. okt. 15. 20:20
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
A legnagyobbal számolj, akkor nem tévedhetsz.
2021. okt. 15. 21:13
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
Így van tök mindegy, a legnagyobbat veszem. Vagy ha a csomagra konkrétan rá van írva akkor azt.
2021. okt. 15. 21:25
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

Mindegyik esetében közel 200 kcal, és azért annyira nem nagy az eltérés, az egyes értékek között.

(az amerikai érték meg nem reális, szerintem mértékegységbeli átszámolás okozza a hibát!)

De ha ennyire számít neked 10 kcal különbség is, akkor a többiekkel egyetértek, vedd a legmagasabb értéket.

2021. okt. 15. 22:08
 4/10 A kérdező kommentje:

köszi, nem 10 kcal a különbség, hanem 90 és 1350 kcalos életmódnál bizony számít

főleg, hogy egy csirkecomb 30 deka is megvan csontostul

2021. okt. 16. 10:28
 5/10 anonim ***** válasza:
23%

Egyrrészt az 1350 kcal-os étrend borzasttó alacsony, ettöl csak bajod lesz. (Ez ahhoz is kevés, hogy a szervezeted fenntartsa saját magát!)

Másrészt ha az egy amerikai értéktöl eltekintesz - ami nyilvánvalóan hibás valamiért -, akkor a többi 166 és 211 közt mozog, ami azért nem akkora különbség.

Harmadszor ilyen alacsony kalóriakeret mellett nem ajánlott ennyi húst megenni, mert nem marad másra, iylen keret mellett az ételek többsége zöldségféle kell, hogy legyen, egyébként nem tartható.

Ha ilyen sok húst akarsz enni, akkor inkább csirkemellet, vagy sertéskarajt egyél, abban nincs zsír, ezért jóval kevesebb kcal van benne.

2021. okt. 16. 17:47
 6/10 A kérdező kommentje:

dietetikus és személyi edző állította be a napi eneriaigényem, a magasságomról, súlyomról és edzettségi állapotomról pedig fogalmad sincs, tehát leszel szíves nem önkényesen látatlanban ítélkezni

igen, ha megkívánom a csirkecombot, akkor csirkecombot fogok enni

ugyanigy eszembe sincs fogyókúrázni, életmódot váltottam már két éve és ksözönöm, marhahszegyet is szoktam enni, ha megkívánom. nem kszenvedni akarok, hanem egészségesebb és boldogabb lenni

hidd el, hogy képes vagyok 2 év számlálás és egy mesterszakos tápanyagtudomány országos nyertes szakdolgozat után összeállítani egy napi étrendet a számomra szükséges kalóriamennyiségből úgy, hogy abban megfelelőek legyenek a mikro- és makrotápanyagarányok, valamint kerüljön bele egy csirkecomb. sőt, ma meg is ettem és nagyon jól is esett nyamnyamnyam

azért azt te se gondolhatod komolyan, hogy az egy egészségtudatos, változatos és hosszú távon tartható életmódváltás, ha az ember felváltva eszik csirkemellet meg karajt

2021. okt. 16. 17:52
 7/10 A kérdező kommentje:

az amerikai értéket pedig azért veszem figyelembe, mert az az egyetlen forrás, ahol géppel kimérik a konkrét ételt, ezért a lehető legpontosabb adat

köszi egyébként mindenkinek, végül 177tel számoltam

2021. okt. 16. 17:52
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

Miért is kellene az étkezésének a többségének zöldségnek lenni ?

A hús hasznosabb mint a zöldség és ha szereti és belefér a keretbe akkor eheti.

Meg mirért is lenne az 1350 kcal kevés ? Tudod hogy milyen magas és milyen súllyú ?

2021. okt. 20. 18:55
 9/10 anonim ***** válasza:

"Meg mirért is lenne az 1350 kcal kevés ? Tudod hogy milyen magas és milyen súllyú ?"

Ez a kalóriamennyiség egy 150 cm-es, 45 kilós nö nyugalmi energiaszükséglete, ami csak arra elég, hoyg a szervezete müködni tudjon, a szive, tüdeje, veséje dolgozzon és a testhömérsékletet tudja tartani.

Ha már nem csak fekszik valahol, hanem felül, eszik, vagy mozog, csinál valamit, akkor már ez nem elég.

Szóval ez csak akkor lenne elfogadható kalória, ha a kérdezö 130 cm-es 25 kilós kislány lenne.

2021. okt. 20. 19:47
 10/10 A kérdező kommentje:

153 cm vagyok és 68 kiló, abból 8.4 kg izom. Pontosan ennyi a szükségletem. A testzsírom alapján 1296 pontosan a BMR-om (tehát ami a szervezet működéséhez kell) és ennél többet, 1350et eszem. Mivel 1600 kcal-on már hízok (sporttal együtt is), ezért tényleh nem nagy a mozgástér. De hülye nem vagyok és szakemberek figyelnek.

Hihetetlen hogy mennyi hater előjön egy nyomorult csirkecombos kérdés alá észt osztani, amikor azt se tudja kivagyokmivagyok

2021. okt. 20. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!