Ennyire brutál kaloria???
Sziasztok!Letöltöttem a Yaizo kaloriaszámláló appot.Ma borsós tokányt főztem lemértem szépen az adagokat.4-5 adagnak szántam.
2 evőkanál olaj
220g hagyma
120g paradicsom
90g paprika
900g sertés comb
50g kolozsvári szalonna
Egy konzerv borsó
Meg fűszerek ugye.
750kcal 1 adag!!!!!
Ennyire durván nagy a kalória tartalma egy adag kajának amibe még a köret nincs is benne???
a 2 evőkanál olaj 200 kcal (és teljesen felesleges)
a szalonna plusz 450 ( és heleyttesíthető)
a sertés comb meg elég zsíros része a sertésnek. szóval (tippre) abban eleve 2000 kalória van alsóhangon
Úgy számolj, hogy egy emberre kb 150 gramm hús megy (nemtől, testalkattól, diétától függően). Ha pl valaki alacosny nő, annak sertés 100 gramm, magas nem diétázó férfinak 250 gramm - A Magyar dietetikusok szövetségének ajánlása egy tenyérnyi mennyiség sovány húsból
Saját tapasztalatok és tanácsok (26 kilót fogytam eddig kalóriaszámlálással és sporttal, 93ról 67re)
- 1-2 gramm olaj az edény aljára, a többi ami olaj lenne az legyen víz és ha pótolnád közben akkor is (tényleg rengeteg felesleges kalóriát megeszünk az olajjal)
- szalonnát totál elhagyni vagy sovány sonkával helyettesíteni
- elfelejteni a régi adagokat (csláddal mindig együtt étkeztem korábban és mindenki szedett kedve szerint, néha többször. amikor elkezdtem, akkor jöttem rá hogy nem is az étellel hanem az adagokkal volt óriási baj. megtanultam, hogy a köretet és a "szószos húst" nem egymásra, hanem egymás mellé teszem a tányérra - többnek tűnik - és nem az ízerke koncentrálni hanem arra hogy élvezzem és jóllakjak. Korábban mindig azért ettem mindent mert finom volt és nem azért hogy jóllakjak.
Utolsó tanács hogy főzés közben szoktam mindent betáplálni amit épp hozzáadok az ételhez és akkor látom hogy kb hol jön ki a kalóriatartalma. Ha meg valami túl sok lesz, a felét fagyasztom és jól jön az még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!