Az utóbbi hónapban hízok, mint a fene, mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
A kalóriát minden nap 1800 alatt tartom, vagy még kevesebb. Minden nap egy kettlebell 20 perces edzés, 2-4 km futás, és legalább egy fél órás hiit. Már nem szeretek tükörbe se nézni, mert nagyon elkezdett lerakódni a zsír a hasamon, össze lehet markolni a hurkákat, egy hónapja még pedig kocka hasam volt. Kérlek adjatok valami tanácsot, min változtassak, illetve mi lehet az oka az egésznek, hiszen semmi sem változott az életmódomon.
19/F
2021. aug. 18. 18:09
1/9 anonim válasza:
Megöregedtél és ez már az öregkori apu-pocak kezdete.
2/9 anonim válasza:
Így semmi háttérinfó nélkül csak annyit tudok írni, hogy valószínűleg nem 1800 kalóriát eszel, hanem jóval többet, csak szimplán elszámolod. Próbálj meg jobban odafigyelni, hátha csak ez a gond.
3/9 anonim válasza:
Ha tényleg 1800 kalóriát eszel, és még is hízol, akkor szerintem érdemes felkeresni evvel egy orvost. De előtte én is biztosra mennék, hogy az biztos 1800 kalória? Amúgy kalkulátorok mit hoznak ki, súly és magasság alapján mennyit kéne enned ahhoz, hogy súlyt tarts?
4/9 anonim válasza:
Konyhamérleggel méred a kaját és valamilyen kcalszámoló alkalmazással számolod? Mert ha nem , akkor valószinű több az, mint 1800 kcal.
Lehetetlen, hogy ennyitől hízzon valaki.
5/9 anonim válasza:
Számolni kell az üdítőket, alkoholt is. 19 évesen nem hiszem, hogy magadra főzöl, szóval alapból csak becslés lehet az az 1800 kcal.
6/9 anonim válasza:
Nekem is ebben a korban kezdődött a plusz kilók felszedése. Ekkor kezdtem el először diétázni. Ez 2 évig működött is, de utána hiába tartottam be, jöttek felfele a kilók. Pedig a diéta tényleg jó volt, az egyik dietetikus ismerősöm segített összerakni. A végén már 1900 kcal-án voltam (184 cm, 100 kg ekkor) és ezzel tudtam tartani a súlyom. Ekkor mentem el a háziorvosomhoz, aki továbbküldött egy endokrinológushoz és kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Ez mint kiderült öröklődik. A családban apai ágon ismerek úgy 10 embert, mindegyikük 100 kg felett van. A nők is. Apám is meg a mamám is megvizsgáltatta magát, nekik is pajzsmirigy alulműködésük van mint kiderült. Tehát a családban mindenkinek, mert mindenki hasonlóan étkezik és eléggé elhízottak. Apám nem szed rá gyógyszert, mert ő örül neki hogy kevesebbet kell legalább ennie. Mamámnál mint kiderült már elég súlyos volt a dolog. Neki úgy főznek konyhán és viszik az ételt. Összeszámoltam, ő egy nap 1000-1100 kcal körül vitt be és így volt tartósan 105 kg.
7/9 anonim válasza:
Nem nagyon értelek, mert szerintem nagyon keveset eszel. Én is hízok, mint a fene, de nekem volt egy sérülésem is, és hetekig feküdnöm kellett. Rá se merek állni a mérlegre. Előtte is már nagyobb volt a súlyom az átlagnál. 19/F
8/9 anonim válasza:
Ha valóban 1800kcal és ennyi mozgás mellett és valóban gyors ütemben hízol, keress fel egy orvost.
9/9 anonim válasza:
Vedd lejebb kicsit a kalóriát szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!