Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit csinálok rosszul? Miért...

Mit csinálok rosszul? Miért nem tudok fogyni?

Figyelt kérdés
Kb. Áprilisban vagy májusban kezdtem el korlátozni az evésemet,kb.júliusig 1200 kcal-t ettem meg naponta,és most júliusban elkezdtem 900-1000 kcal-t enni,de semennyit nem fogytam szinte azóta. Még azóta tajtam van a feleslegem és nem tudom hogy mit rontok el nagyon. Szoktam sportólni,de nem minden nap és volt egyszer egy hét amikor abba hagytam a fogyókúrát,de akkor sem ettem sokat. Hogyan tudnám leszedni magamról a felesleget. Nagyrészt a hasamon van,de szerintem mindenhol van egy kicsi,de ez egyáltalán nem biztos,a lényeg hogy a hasamon van.
2021. júl. 30. 11:19
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Az "akkor sem ettem sokat" elképzelhető, hogy mégis sokkal több, mint gondolsz (mondjuk nem ezen az egy héten múlt volna), az 1200 és a 900 kalória meg sokkal kevesebb, mint amit gondolsz, hébe-hóba mozogsz, nincs benne rendszer és nincs terv, ami mentén haladhatnál.
2021. júl. 30. 11:52
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem azért, mert ez a kalóriabevitel túl kevés, az anyagcseréd lelassult. Szerintem súlytól és magasságtól független 1400-1500 kalóriával kb. mindenki tud fogyni, max. lassan, de evvel azt akarom mondani, hogy most nem tudom a súlyodat, magasságodat, de így láthatatlanban, 1400-1500 kalóriára vidd fel.
2021. júl. 30. 12:26
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Keveset eszel ezért a szervezeted mindent elraktároz, átkapcsolt túlélő üzemmódba. Egyél többet és mozogj is.
2021. júl. 30. 13:03
 4/7 anonim ***** válasza:
14%
Ne csodálkozz. Ebben a hőségben nagyon kevés energia kell a testhőmérséklet fenntartásához, tehát fokozott mozgás hiányában még az a kevés is sok, amit beviszel.
2021. júl. 30. 13:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Pontosan számolod, vagy szemre annyi kalóriának gondolod? Utóbbi esetben nagyon mellélőhetsz. Ha tényleg ennyit eszel, akkor több eset lehetséges.

(1) Nem írtad, hány centi és hány kiló vagy. Ha már így is normál az alkatod vagy alultáplált, akkor nehezen fogsz tovább fogyni. Mindent bevet a szervezeted, hogy leszorítsa a kalóriafelhasználást, nem akar az utolsó tartalékaitól is megválni. Attól még, hogy zsírt látsz magadon, lehetsz alultáplált, kórosan sovány.

(2) Tudnál fogyni, lenne miből, de túl kevés kalóriát viszel be, és a szervezeted úgy reagál, mint az első esetben. Azért ez sport mellett nem túl valószínű.

(3) Fogytál, de a sport miatt izmosodtál is, kezdők esetén előfordul. Azért ezt észre kellett volna venned.

(4) Valamilyen anyagcserebetegséged van, emiatt nagyon kicsi a kalóriaigényed. Ez esetben orvoshoz kell fordulnod, kideríteni mi a baj, orvosolni, és utána fogsz tudni fogyni, bár lehet, hogy akkor is nehezen.

2021. júl. 30. 16:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat, akkor mostantól többet fogok enni és mozogni is. Mégegyszer köszi mindenkinek!🙂
2021. júl. 31. 07:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem koplalással kell fogyni, mert visszaüt.
2021. júl. 31. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!